Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Gram altın son dakika itibarı ile yükselişini sürdürüyor. Peki altın alımı için tren kaçtı mı? Gram altını yatırımı için doğru zaman mı? ABD enflasyonundaki gerileme ve faiz artırımlarının sona ereceğine işaret edilmesi altın rekor üstüne rekor kırıyor. Uzmanlar, gram altında 2 bin liranın üzerini işaret etti. İşte güncel altın fiyatları...

'Altın alımı için tren kaçtı mı? Gram altını yatırımı için doğru zaman mı?' sorularına yanıt arayan yatırımcılar son dakika güncel altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Uzmanlara göre, altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek. Yeni rekorun geleceğini ifade eden uzmanlar, sene sonu itibarıyla gram altında 2 bin lira seviyelerinin görülme ihtimalinin olduğunu ifade etti. İşte altın fiyatları...

Altın Fiyatlarında Son Durum: 16 Mayıs Güncel Fiyatlar Altın Fiyatlarında Son Durum: 16 Mayıs Güncel Fiyatlar

altin-dolar-elhN_cover

Hafta genelinde yukarı yönlü seyreden altın fiyatları geçtiğimiz gün ABD enflasyon rakamlarının belli olmasıyla birlikte sert yükseliş gösterdi.

ABD ekonomisindeki veriler küresel piyasaları etkilemeye devam ediyor. Yıllardır enflasyonu düşürmek için faiz artırımları ve sözlü yönlendirmede bulunan Fed'in son zamanlarda başarıya yaklaştığı görülüyor.

cumhruiyet altını

Fed'in faiz hamleleri neticesinde ABD'de enflasyon yüzde 3'e kadar geriledi.

Haziran ayında aylık bazda enflasyon da yüzde 0,2 olarak gerçekleşti ve hem aylık hem de yıllık bazda enflasyon beklentilerin altında gerçekleşmiş oldu.

Editör: Fırat Çelik