Altın gram fiyatı, rekorların ardından yatay seyir izlemeye başladı. Ons altın, haftanın zirvesini yenileyerek düşüş yaşadı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılarına önemli altın yorumları sundu. Ons altın, pazartesi günü Asya borsalarının açılmasıyla agresif bir yükseliş göstererek tüm zamanların rekorunu kırdı. Bu etkiyle altın gram fiyatı, zirvesini bir kez daha yenileyerek rekorlar serisine devam etti.

Merkez'in 'Enflasyon Raporu' 9 Mayıs'ta açıklanacak Merkez'in 'Enflasyon Raporu' 9 Mayıs'ta açıklanacak

Haftanın son işlem gününde ons altın kar satışı yiyerek geriledi ve altın gram fiyatı da ons altına paralel olarak düşüşe geçti. Altın piyasasındaki dalgalı seyrin yatırımcıları altına odakladığı bir dönemde, İslam Memiş altın fiyatlarına dair çarpıcı yorumlar yaptı.

“Aralık Ayı Son Tur”

Memiş'in değerlendirmesine göre ons altın tarafında 2020 dolar seviyesi önemli bir takip noktası olacak. Ardından tekrar bir toparlanma isteği olacağını belirten Memiş, 2024 yılında ons altında 2350 dolar seviyesine kadar çıkabileceğini söyledi. Bu seviyelerin yatırımcılar için alım fırsatı olabileceğini ifade eden Memiş, ayrıca risk almak istemeyenler için 2020 dolar seviyesinde yüzde elli alım yapılabileceğini belirtti.

Aralık ayını 'Son tur' olarak adlandıran Memiş, bu son turun altın piyasasında bu hafta gerçekleştiğini ifade etti. Ons ve gram altın tarafında düşüş beklentilerinin gerçekleştiğini söyleyen Memiş, bu dönemleri fırsata çevirmenin önemli olduğunu vurguladı. Bundan sonra altın fiyatlarının yukarı yönlü hareketine devam edeceğini öngören Memiş, ons altında 2065 dolar direncini takip edeceğini belirtti.

Gram altın fiyatının serbest piyasalarda pazartesi sabahı 2037 TL seviyesine çıktığını aktaran Memiş, panik yapmamak gerektiğini ve fiyatların gerileyeceğini önceden bildirdiğini belirtti. Gerilemenin bu hafta yaşandığını ifade eden Memiş, 1937 TL seviyesine kadar gerilediğini ve bu seviyeden alım yapanların olduğunu belirtti. Bundan sonra 1965 lira direncini takip edeceğini ifade eden Memiş, ilerleyen süreçlerde gram altında yukarı yönlü hareketlerle 2000 TL seviyesini hedefleyen bir fiyatlamaya şahit olacağımızı söyledi.

Editör: Fırat Çelik