Altın Fiyatları hafta sonu düştü: Gram ve Çeyrek Altın ne kadar? Altın Fiyatları hafta sonu düştü: Gram ve Çeyrek Altın ne kadar?

Altın piyasasında bir devrim niteliğindeki yeni düzenleme, kuyumcu sektörünü kökten değiştirecek. Darphane, gram altın satışlarında ambalaj ve etiket kullanımını zorunlu kılacak. Bu yenilik, sahte altın satışlarını engellemeyi ve altın alım-satım işlemlerindeki güveni artırmayı amaçlıyor. Bundan böyle, her gram altın Darphane tarafından özel ambalajlanacak ve üzerinde saflık derecesi, üretici bilgileri, üretim yeri ve tarihi, ağırlığı ve benzersiz bir seri numarası içeren bir etiket taşıyacak.

30-ekim-2023-altin-fiyatlari (1)

Darphane Bandrollü Ürün İzleme Sistemleri Dairesi Başkanı Bülent Yılmaz, bu yeni sistemin her gram altın için benzersiz bir üretim kodu içereceğini ve bu sayede sahte altınların piyasada yer bulmasının önüne geçileceğini belirtti.

"Bu yeni düzenlemeyle birlikte, her gram altın ambalaj ve sertifikalı olarak satılacak. Bu sayede tüketiciler, altınlarının gerçek ve güvenilir olduğundan emin olabilecekler." - Bülent Yılmaz

ceyrek-altin-2121

Yeni sistem, bir gram ve üzeri tüm altın ürünleri için geçerli olacak. Altının yanı sıra gümüş, platin ve paladyum gibi diğer kıymetli madenler de bu sistem kapsamında Darphane'nin standartlarına uygun olarak ambalajlanıp satılacak.

Editör: Umut Gökdaş