Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı projesi kapsamında BMC Savunma tarafından üretilen yeni nesil Altay tankı, modern muharebe ortamının koşullarına uygun olarak yenilendi ve birçok alt sistemi yerlileştirildi.

Modern Teknolojilerle Donatıldı

TRT Haber'in bildirdiğine göre, Altay tankında dijital teknolojilerin kullanımı artırıldı. Yeni Altay, düşman unsurlarını tespit etmek, hedeflerini belirlemek ve ateş etmek için daha hassas ve hızlı şekilde kullanılabilecek. Tankın atış kontrol sistemi, Lazer Mesafe Ölçer (LRF) ve daha hassas Görüntü Sabitleyici Stabilizasyon Sistemi gibi modern teknolojileri içeriyor.

3+ Nesil Tank Koruma Özelliği

Yeni Altay tankları, modüler olarak pasif koruma sağlayan gelişmiş zırh modülleri ve aktif koruma sağlayan AKKOR Aktif Koruma Sistemi ile donatıldı. 

Altay Tankı Genç Gazete

Yerli Üretim ve Geliştirilmiş Sistemler

Yeni Altay'da 12,7 mm ve 7,62 mm silah sistemleri, mühimmat rafları, kule çember dişlisi, nişancı ikinci derece yardımcı görüş sistemi gibi birçok sistem yerlileştirildi. Güncellenmiş teknolojisi, geliştirilmiş zırh sistemi, artırılmış hareket kabiliyeti ve modern atış kontrol sistemi ile TSK'nın ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı.

Savunma Sanayii Başkanı'nın Açıklamaları

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Milli tankımız Altay'ın seri üretimine geçtik. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak ve modern muharebe ortamında üstünlük sağlamak için geliştirilmiş olan Altay tankı, birçok yeni teknoloji ve özellik ile donatıldı" dedi.

Kaynak: bmc.com.tr