Alinur Aktaş'ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilmesinin ardından İnegöl Belediye Başkanlığı için belediye meclisinde seçim gerçekleştirildi. Yapılan seçimde AK Parti'nin adayı olarak İnegöl Belediye Başkanlığına seçilen Alper Taban, görevi devraldı.

Seçim sonrası İnegöl Belediye Başkanlığı makamında devir teslim töreni gerçekleştirildi. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ile AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve İlçe Başkanı Adem Demirel'in de katıldığı devir teslim töreninde, Başkanvekili Turgay Yel mührü Alper Taban'a teslim etti. Devir teslim töreninde konuşan Turgay Yel,

"Az önce yapmış olduğumuz meclis toplantısında yapılan oylamada 27 oy alan Alper Taban kardeşimizin Belediye Başkanlığını Allah hayırlı uğurlu etsin. Rabbim görevinde başarılar nasip etsin. Ben de 5 günlük Belediye Başkanlığı görevini yürüttüm. Bu vesileyle hem mührü hem de çiçeğimizi Alper Başkanımıza takdim etmek istiyorum. Allah yar ver yardımcısı olsun. Ayrıca 13 buçuk yıl bu mührü taşıyan Alinur Aktaş Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığında başarılar diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban ise üstlendiği bu kutsal görevle onure olduğunu kaydederek "Beni bu göreve layık gören en başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm teşkilatıma yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

İNEGÖL ROZETİNİ TAKTI

Belediye Başkanı Alper Taban'ı kutlayan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya da Taban'ın parti rozetini çıkarıp İnegöl rozetini taktığını dile getirerek:

"Cenabı hak hayırlı ve mübarek eylesin. Alper Başkanımıza AK Parti rozetinin yerine artık İnegöl partisinin rozetini taktık. Bu şehirdeki bütün insanlarımıza hiçbir ayrım yapmadan hizmet etmeyi rabbim nasip eylesin. Adaletle hükmetmeyi lütfetsin inşallah.

Cem Garipoğlu’nun Otopsi Görüntüleri Ortaya Çıktı Cem Garipoğlu’nun Otopsi Görüntüleri Ortaya Çıktı

Ümit ediyorum ki İnegöl yetimiyle, fakiriyle, fukarasıyla, öksüzüyle ve tüm halkıyla çok güzel hizmetlere vesile olacak. Genç, dinamik bir kardeşimiz göreve başlıyor. Alkışlarla başladığı bu makamdan Allah yine alkışlarla ayrılmayı nasip etsin. Burada bugüne kadar kim hizmet etmişse, kimin bir katkısı olmuşsa başta Alinur Başkanımız olmak üzere Allah hepsinden razı olsun" ifadelerinde bulundu.

Açıklamalardan sonra Alper Taban makamındaki konuklarının tebriklerini kabul etti.