Eskişehir'de gerçekleşen dönüşümün öyküsü, Alman vatandaşı Nicolai ve arkadaşı Maria'nın yeni bir hayat yolculuğuna adım atmalarıyla başladı.

Eskişehir İl Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman olan ikili, Arif Davud ve Meryem isimlerini aldılar. Bu anlamlı değişim, onların uzun süredir içinde bulundukları arayışın bir sonucu olarak gerçekleşti.

Genç Gazete Alman Vatandaşları Eskişehir'de İslam'ı Seçti (4)

Yeni Din, Yeni İsimler, Yeni Bir Yaşam

Alman vatandaşı öğretmen Nicolai ve arkadaşı Maria, İslam dinini kabul ederek Arif Davud ve Meryem isimlerini aldılar.

Nicolai David Solbach ve Lisa Maria Wienhold , kelime-i şehadet getirerek bu önemli adımı attılar. Tören, İl Müftüsü Bekir Gerek'in tebrikleri ve ihtida belgelerinin takdimi ile son buldu.

Gizli nikah nedir? Gizli nikah nasıl yapılır? Gizli nikah nedir? Gizli nikah nasıl yapılır?

Genç Gazete Alman Vatandaşları Eskişehir'de İslam'ı Seçti (5)

Arif Davud ve Meryem, İslam dinini seçme süreçlerini ve bu kararın hayatlarındaki anlamını paylaştılar. İkili, "Uzun süredir İslam dinini araştırıyorduk. Dini öğrendikçe bu dine olan sevgimiz ve ilgimiz arttı. Sonunda İslam dinini seçmeye karar verdik. Bu karardan dolayı çok mutluyuz" dedi.

Genç Gazete Alman Vatandaşları Eskişehir'de İslam'ı Seçti (2)

"İslam dinini seçmek, Allah'ın bir lütfudur. İnşallah bu kardeşlerimiz hayatlarını İslam üzere en güzel şekilde yaşarlar ve çevrelerine de örnek olurlar." - İl Müftüsü Bekir Gerek

Genç Gazete Alman Vatandaşları Eskişehir'de İslam'ı Seçti (1)

Editör: Özkan Duran