Eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Mustafa Bozbey’i sert sözlerle eleştirdi.
Suya yapılan yüzde 25’lik indirimin belediyeyi maddi anlamda zor durumda bıraktığını savunan Aktaş, kendi döneminde başlatılan projelerin açılışında adının anılmamasına da tepki gösterdi.
Alinur Aktaş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Mustafa Bozbey, göreve geldiğinde hesap kitap yapmadan suya %25 indirim yapıp her ay 100 milyon lirayı belediyeden finanse ediyorsun. Sonra da “BUSKİ muhtaç duruma düştü” diyorsun.
Başkanlığım döneminde, Avrupa Yatırım Bankası kredisiyle Şubat 2022 yılında inşaatına başladığımız ve 31 Mart 2024 seçimlerine kadar %80’ini tamamladığımız Orhangazi Arıtma Projesi’nin açılışında; bu projeyi başlatan ve neredeyse tamamlamak üzere devreden şahsımı ve yönetimimi bir kez bile anmıyorsun.
Arkadaş! 1. yıl toplantısında bizi dövizle borçlanmakla suçlayıp “Her ay borcumuz artıyor” derken; başkanlığım döneminde başlattığımız ve tamamlanmak üzereyken devraldığın projelerin açılışını yapıyor, yine de bizi borçlanmakla suçluyorsun. Bir teşekkür bile etmiyorsun.
Saymakla bitmeyecek iş bilmezliklerinle, ne yazık ki Bursa’ya faydadan çok zarar vermeye devam ediyorsun…"