Alanyurt’ta doğalgaz meşalesi yandı

Tarih 14 Aralık 2005. O tarihte İNGAZ Alanyurt Beldesine doğalgaz vermeye başlar.

İşte Arşivden haberimiz:

Alanyurt Beldesi'nde yaşam kalitesini artıracak bir dönüşüm: Doğalgazın ulaştığı bu bölge, çevre dostu ve ekonomik enerji ile tanışıyor. Peki bu değişiklik neler getirecek?

14 Aralık 2005 tarihinde bir dönüm noktasına şahit olan Alanyurt Beldesi, İNGAZ'ın başlattığı doğalgaz projesiyle yeni bir çağa adım attı. İlk olarak İnegöl'e doğalgaz sağlayan İNGAZ, bir yıl sonra Alanyurt'a da bu önemli enerji kaynağını ulaştırdı.

Alanyurt'ta Doğalgazın Yeni Yüzü

Doğalgazın Beldedeki Etkisi

İNGAZ Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu'nun ifadelerine göre, Alanyurt'ta 4500 konut ve kamu binası artık doğalgaz kullanacak. Bu değişim, hem konforlu ve ucuz ısınma sağlayacak hem de çevreci bir alternatif sunacak. Alanyurt'ta yapılan 2,5 km'lik çelik hat ve 18 km'lik polietilen boru çalışması, bölgede yaşayanlara doğalgazın rahatlığını ve konforunu sunmayı hedefliyor.

Alanyurt Dogalgaz (2)

İNGAZ Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu:

“İNGAZ olarak, Alanyurt’ta yaptığı çalışmalarda, 2,5 km çelik hat, 18 km polietilen boru çalışması yaptık. Tüm sitelerdeki konutların doğalgaz kutuları konuldu. Şuanda Alanyurt’ta 900’e yakın konut İnegöl de ise 4500’e yakın konut doğalgaz kullanmaktadır. Yaptığımız bu çalışmalarda doğalgaz konforlu ve ucuz ısınmanın yanında çevreci hav kirliliğine önleyen bir alternatifte sunmaktadır. Bunu bilincinde olan İnegöllüler ve Alanyurtlular bu yıl oldukça fazla doğalgaza teveccüh göstermiş ve bu durum İnegöl de her yıl yaşadığımız yoğun hava kirliliğinin bir nebze önlenmesine katkıda bulunmuştur. Nitekim sağlık kuruluşlarının yetkilileri de geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamaları ile İnegöl de doğalgaz kullanılması ile birlikte hava kirliliğinin yüzde 40 oranında azalma gösterdiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Bu İnegöl İçin oldukça olumlu bir tablodur doğalgaz rahatlığını ve konforunu tercih eden abonelerimizin aynı zamanda İnegöl’ün hava kirliliğinin önlenmesinde büyük bir katkı sağlamış oldukları için doğalgaz kullanıcılarına özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bu çalışmalar esnasında bize çok büyük destek olan ve hiçbir yardımını esirgemeyen Alanyurt Belediye Başkanı Habib Özdede’ye ve belediye çalışanlarına Kaymakam Erdoğan Bektaş’a İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a da şükranlarımı arz ederim.”dedi.

Alanyurt Dogalgaz (1)

Alanyurt Belediye Başkanı'nın Görüşleri

Belediye Başkanı Habib Özdede, doğalgazın Alanyurt için bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Kış aylarında yaşanan hava kirliliği sorununa çözüm olarak doğalgazın önemine değinerek, Alanyurt'un Türkiye'deki ilk doğalgaz kullanan beldeler arasında yer aldığını belirtti.

Alanyurt Belediye Başkanı Habib Özdede: “Tabiki bu doğalgaz çalışmalarını yaparken bir çok sıkıntılar yaşandı, halkımız sıkıntılar çekti. Bir işin külfeti olmadan olmuyor ama doğal gazın gelmesiyle halkımız bundan böyle rahat edecektir. Çünkü doğalgaz,  hem ucuz hem kullanışlı hemde hava kirliliğinin son bulmasını sağlayacak. İnsanımız rahat bir nefes alacaktır. Ayrıca Alanyurt Beldesi doğalgaz kullanmaya başlayan Türkiye’deki İlk belde olarak tarihe geçmiştir “dedi.

Alanyurt Dogalgaz (3)

İnegöl Başkanı'nın Projeye Bakışı

İnegöl Başkanı Alinur Aktaş, doğalgazın İnegöl ve Alanyurt için getirdiği avantajları dile getirdi. Hava kirliliği sorununun çözümünde doğalgazın rolüne dikkat çekerek, gelecekteki projelerle bölgenin daha da gelişeceğinin altını çizdi.

Ahmet Türkel Çevre Yolu'nda Araç Takla Attı: Bir Yaralı Ahmet Türkel Çevre Yolu'nda Araç Takla Attı: Bir Yaralı

İnegöl Başkanı Alinur Aktaş: “Ayrıca  organize sanayi bölgesi de ilçe merkezine yakın bir yerde bu yüzden hava kirliliği sıkıntısı had safhada idi. Bu doğalgaz çalışmasıyla ilgili İngaz yöneticileri ile çok kavgalar yaptım. Çalışmaların daha çabuk bitmesi için. Ve çok şükür ki şuan İnegöl’de ve Alanyurt’ta bir çok ev doğalgaz almaya başladı. Ama şuan ki abone sayısı yeterli değil. Umut ediyorum 2006 daki yatırımlarla da bu daha iyi duruma gelecektir. 2008 de ise çok ciddi projelerle İnegöl’de bu sorunlar tamamen ortadan kalkacaktır. İnegöl ve Alanyurt yerleşim merkezleri birbirine çok yakın yerler, bu yüzden yakın zamanda yapılacak dev projelerle  bu iki ilçe çok güzel konuma gelecektir “dedi.

Kaymakam Erdoğan Bektaş: “Altyapı çalışmalarındaki ivme Eğitim ve sağlıktaki çalışmalar çok güzel. Bu gecede burda bir başka güzel çalışma yapıyoruz doğalgaza adım atıyoruz. Doğalgazla hayat daha sağlıklı ve güzel olacaktır diyorum bu hizmetin İnegöl ve Alanyurt halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Alanyurt'ta doğalgazın kullanıma başlanması şerefine bir meşale yakıldı ve gece, Salih İbrahim Kırcalı Folklor ekibinin Artvin yöresine ait oyunlarıyla renklendi.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR