Cem Garipoğlu’nun Otopsi Görüntüleri Ortaya Çıktı Cem Garipoğlu’nun Otopsi Görüntüleri Ortaya Çıktı

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ve Antalya Şehir Hastanesi'nde çalışan sağlık emekçileri, mobbing ve kötü çalışma koşulları iddiaları nedeniyle zor bir dönemden geçiyor. Genel Sağlık-İş Sendikası'ndan edinilen bilgiye göre, sağlık çalışanları üzerindeki baskılar artarak devam ediyor. Sendika başkanı Derya Uğur, liyakatsiz idarecilerin sağlık emekçileri üzerinde güç gösterisi yaptığını ve 100'ün üzerinde hemşirenin kötü çalışma koşulları ve baskılar nedeniyle istifa ettiğini açıkladı.

Uğur, "yandaş" sendikalara üye olan idarecilerin görev yerlerinin korunduğunu, ancak Genel Sağlık-İş Sendikası üyeleri ve üye olmak isteyenlerin baskı altında tutulduğunu ifade etti. Bu durumun, çalışma ortamlarında huzursuzluğa ve haksız rekabete yol açtığını belirten Uğur, gerekli adli ve idari yaptırımların uygulanması için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Mobbing ve kötü çalışma koşulları iddiaları, sağlık sektöründe önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Sağlık emekçilerinin hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Uğur, sendikal hakların korunması ve çalışanların özgürce sendika seçme hakkının önemine vurgu yapıyor.

Kaynak: Haber Merkezi