AK Parti ve MHP, 20 ilde gerçekleştirecekleri yerel seçim ittifakında son aşamaya geldiklerini duyurdu. İki parti, kritik illerde rekabeti azaltmak için adaylar arasında detaylı anketler yapacaklarını belirtti.

AK Parti ve MHP Yerel Seçim ittifakında sona gelindi

AK Parti kaynaklarına göre, kritik bölgelerde 5-6 aday arasından seçim yaparak en güçlü adayı belirlemek için anketler düzenleyeceklerini açıkladılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki son görüşme, 2019 seçimlerinde ayrı aday çıkaran partilerin muhalefetin kazandığı illerde iş birliği yapılmasını kararlaştırdı.

AK Parti ve MHP Yerel Seçim ittifakında sona gelindi

Bu çerçevede, 30 büyükşehir ve ilçelerinde iş birliği yapılmasına ek olarak, 30 il belediyesinde iş birliği yapılması kararlaştırıldı. 20'den fazla il belediyesi için ise her iki partinin ayrı aday çıkarması planlandı. Özellikle muhalefetin oy oranının düşük olduğu illerde AK Parti ve MHP'nin ayrı aday çıkaracağı ifade edildi. Ayrıca, CHP'nin elinde olan illerde MHP'nin adayıyla seçime girmesi değerlendiriliyor, örneğin Bolu gibi.

Erdoğan'dan O Kişilere Yeşil Pasaport Müjdesi Erdoğan'dan O Kişilere Yeşil Pasaport Müjdesi

AK Parti kaynakları, İyi Parti'nin CHP ile iş birliğine 'Hayır' kararı almasının, özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde Cumhur İttifakı adaylarının kazanma ihtimalini artırabileceğine dikkat çekiyor. Ancak, CHP ve İyi Parti arasında 'tavanda' bir iş birliği olmasa bile seçmen bazında 'tabanda' bir ittifakın kurulma ihtimalini göz ardı etmiyor.

Ayrıca, AK Parti cephesinde mevcut belediye başkanları ile yapılan memnuniyet anketleri tamamlandı. Parti kaynakları, Türkiye genelinde adaylarla ilgili anketlere başlayacaklarını ve kritik illerde adaylar arasında nabız tutacaklarını ifade etti.