AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'nin teröre karşı ortak bildiriye imza atma konusundaki şartları yerine getirmediği gerekçesiyle sert bir açıklama yaptı. Partisinin genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Çelik, terörle mücadelede kararlılık mesajı verirken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütlerine karşı güçlü bir şekilde mücadelesinin devam ettiğini vurguladı.

Çelik, Türkiye'nin bin yıldır vatan kıldığı topraklarda egemenliği koruma kararlılığından bahsederek, "Kahraman silahlı kuvvetlerimize bu mücadelesinde başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki yerel seçimlere yönelik hazırlıklarını anlatan Çelik, çeşitli şehirlerle yapılan istişarelerin devam ettiğini ve seçimlere güçlü bir şekilde hazırlanmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "hain" ifadesini eleştiren Çelik, bu tür ifadelerin Türkiye'nin düşmanlarıyla aynı düzleme geldiğini söyledi. Netanyahu ve PKK gibi örgütlerin aynı dil kullanmasına atıfta bulunan Çelik, "Baştan aşağı nefret siyaseti nasıl yapılır, koordinatları nedir? Bunu bütün Türkiye'ye gösterecek bir şekilde, şimdiye kadar sakladıklarını aşağı dökerek bir konuşmasını gerçekleştiriyor" dedi.

CHP’li belediye 250 milyon borç bıraktı CHP’li belediye 250 milyon borç bıraktı

CHP'nin teröre karşı ortak bildiriye imza atma konusundaki tutumunu eleştiren Çelik, "Yaptığınız yanlıştır, milletten özür dilenmesi gereken bir husustur" diyerek, CHP'nin bu konuda şartlar öne sürmesini ve imza atmamasını eleştirdi. Çelik, terörle mücadelede ortak iradenin gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK