AK Parti Fatih Belediye Başkan Adayı Mehmet Ergün Turan Kimdir? kaç yaşındadır nereli? İşte detaylar...

Mehmet Ergün Turan Kimdir?

Mehmet Ergün Turan, İstanbul'un Fatih AK Parti belediye başkan adayı olarak belirlendi. 1967 yılında İstanbul'da doğan Turan, aslen Trabzonlu bir aileden gelmektedir. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Turan, uzun yıllar dış ticaret ve inşaat sektöründe ticari faaliyetlerde bulunmuş ve birçok projenin mühendislik ve uygulama süreçlerini yönetmiştir.

Kamu hizmetine olan katkılarıyla tanınan Turan, 1999-2005 yılları arasında Güngören Belediyesi'nde Teknik Başkan Yardımcılığı yapmış, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi İmar Komisyonu Üyeliği ve Başkanlığı ile İBB Encümen Üyeliği görevlerini üstlenmiştir. Ayrıca, 2007-2009 döneminde İBB Meclisi 2. Başkan Vekili ve ardından 2009-2014 döneminde de İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekilliği görevlerinde bulunmuştur. 18 Nisan 2014 tarihinde T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na atanmıştır.

Turan, şehir planlama, yapı ve kent kültürü, geleneksel mimari, Türk Evi, Selçuklu ve Osmanlı mimarisi, Anadolu yerleşim kültürü, yöresel mimari eğilimler, İstanbul ve Tarihi Yarımada ile sosyal, kültürel ve ekonomik ölçekte yerel yönetim ve kalkınma modelleri gibi konularda çalışmalar yapmıştır.

Editör: Fırat Çelik