Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi
İNEGÖL VE ORHANGAZİ DE BELLİ OLDU

AK Partide 15 Eylül’de başlayan sürecin önemli ayaklarından biri olan ilçe kongrelerinde İnegöl ve Orhangazi başkan adaylarının da isimleri belli oldu.

Adayların isimleri Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun tarafından açıklanırken, AK Parti Orhangazi İlçesinde mevcut Başkan Mustafa Kaya tekrar aday oldu.

AK Parti İnegöl İlçe Başkan adayı ise Adem Demirel olarak açıklandı.

TEMELLİ’YE ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Torun, yaptığı açıklamada;

“İnegöl göz bebeği ilçelerimizden biri. Başkanımız Bülent Temelli aday olmayacağını açıkladı. Bizim çok iyi çalışan bir ilçemiz. AK Parti’ye büyük destek veren, halkımızın teveccüh gösterdiği bir ilçe.

Bülent Temelli ve arkadaşları da çok güzel işler yaptılar. Kendilerini kutluyorum. Başkanımız bu görevi bıraktığı için yeni bir arkadaşımızla yola devem edecektik” dedi.

4 İSİM GÜNDEME GELDİ

“İnegöl’de ince eleyip sık dokuduk” diyen Torun, şunları söyledi: “4 arkadaşımız Ankara’ya Genel Merkezimizde görüştüler.

Orada yapılan istişareler neticesinde daha önce İlçe Başkan Yardımcımız Adem Demirel arkadaşımız noktasında karar verildi. Adem kardeşimize hayırlı olsun diyorum”

DAVUTOĞLU TEKRAR GELİYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlunun 3 Aralıkta Bursaya geleceğini açıklayan Torun,

3 Aralıktaki program kesinleşti. Bursadaki bir firmanın yeni ürettiği araç banttan indirilip Amerikaya ihraç edilecek. Başbakanın kısa süre sonra Bursaya tekrar gelmesi bizlere değer verdiğinin göstergesidir.

Bursa Türkiyedeki ekonomin lokomotif illerinden biridir. Türkiyenin 2023 için 500 milyar dolar hedefi var. Bursanın ise bu pastada 75 milyar dolarlık ihracat hedefi var. Hükümetimizin yatırımlar konusunda çok büyük destek veriyor diye konuştu.

İL BAŞKANLIĞI ADAYI 14 ARALIKTA BELLİ OLUYOR

Kendisinin il başkanlığı adaylığının açıklanması için erken olduğunu ifade eden Torun,

Şu anda ilçe kongrelerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Çok güzel bir ortamda kongrelerimiz devam ediyor.

İki haftalık kongre sürecini geride bıraktık. En son 14 Aralıkta İnegöl ilçe kongresi var. Ondan kısa bir süre sonra il başkanlığı için aday belli olacaktır. Şu anda bir şey diyemeyiz dedi.