Adana'da, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın Özel Kalem Müdürü Vekili Samet Güdük, makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı. Olay, Adana Büyükşehir Belediyesi'nde saat 12.30 sıralarında meydana geldi. Saldırının ardından ağır yaralanan Güdük, acil müdahale için belediye yakınındaki bir hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı.

Aracın çarptığı yavru karaca tedavi altına alındı Aracın çarptığı yavru karaca tedavi altına alındı

Adana Valiliği tarafından yapılan açıklamada, saldırının alacak verecek meselesi yüzünden gerçekleştiği ve saldırganın belediye çalışanı olduğu belirtildi. Saldırgan M.G., olayın hemen ardından suç aletiyle birlikte polis tarafından yakalandı.

Saldırgan yaklaşık bir buçuk saat önce belediye binasına ruhsatsız tabanca ile girerek Samet Güdük'e ateş açtı. Güdük, vücuduna isabet eden 3 kurşunla ağır yaralandı. Polis ve sağlık ekipleri, ihbar üzerine hızla olay yerine sevk edildi.

Adana Valiliği'nin açıklamasında, "Olayın alacak verecek meselesi yüzünden Adana-1980 doğumlu, Belediye Halk Ekmek çalışanı M.G. isimli şahıs tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiş, şüpheli şahıs suç aleti ile birlikte olay akabinde yakalanmıştır. Söz konusu olayla ilgili çok yönlü olarak tahkikata başlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Editör: Fırat Çelik