Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan, DEM Parti heyetiyle yaptığı görüşmede PKK’nın kendini feshetmesi gerektiğini söyledi. Öcalan, “Kongrenizi toplayın ve karar alın; tüm gruplar silah bırakmalı” ifadelerini kullandı.
DEM Parti heyeti, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde Abdullah Öcalan ile üçüncü kez bir araya geldi. Heyette, Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder, Ahmet Türk, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile milletvekili Cengiz Çiçek ve avukat Faik Özgür Erol yer aldı.
Öcalan'dan Silah Bırakma Çağrısı
İstanbul’a dönen heyet, Taksim’de bir otelde Öcalan’ın mesajını kamuoyuyla paylaştı. Türkçe, Kürtçe ve İngilizce olarak okunan açıklamada Öcalan, PKK’nın kuruluş sürecine değinerek, “PKK, tarihin en yoğun şiddet yüzyılı olan 20. asırda doğmuştur” dedi. Reel-sosyalizmin çöküşü ve kimlik inkârının çözülmesiyle birlikte PKK’nın anlam yoksunluğuna düştüğünü vurguladı.
Öcalan, “Cumhuriyet tarihinin en uzun ve kapsamlı isyan ve şiddet hareketi olan PKK’nin güç ve taban bulması, demokratik siyaset kanallarının kapalı olmasından kaynaklanmıştır” ifadelerini kullandı.
“PKK Kendini Feshetmeli”
Öcalan, örgüte açık bir çağrıda bulunarak, “Cumhuriyetin ikinci yüzyılı ancak demokrasiyle taçlandırıldığında kalıcı olabilir. Sistem arayışları için demokrasi dışı bir yol yoktur. Devlet Bahçeli'nin yaptığı çağrı, Cumhurbaşkanı’nın ortaya koyduğu iradeyle birlikte siyasi partilerin olumlu yaklaşımları sonucu bir iklim oluştu. Bu süreçte silah bırakma çağrısı yapıyor ve bu tarihi sorumluluğu üstleniyorum. Kongrenizi toplayın ve karar alın; tüm gruplar silah bırakmalı ve PKK kendini feshetmelidir” dedi.





