Avrupa Birliği (AB), İsrail ve Filistin arasındaki olaylara dair yanlış bilgi yayılmasını engelleme konusunda sosyal medya devleri Zuckerberg ve Musk'a uyarıda bulundu. Her iki şirketten de acil önlemler bekleniyor.

 Yanlış Bilginin Engellenmesi İçin Çağrı

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalarda sosyal medya üzerinden yanlış ve dezenformasyon içeriklerinin yayılması, AB'nin gündemine oturdu. Bu konuda ilk uyarı Elon Musk'ın sahip olduğu X platformuna yapıldı, ardından Meta'ya yönelik benzer bir uyarı geldi.

 Avrupa'nın Yaptırım ve Cezai İşlem Tehdidi

AB'nin dijital hizmetlerden sorumlu üyesi Thierry Breton, yanıltıcı içeriklerin engellenmesi için hem X'e hem de Meta'ya acil harekete geçme çağrısında bulundu. Aksi taktirde her iki platformun da Avrupa'da yaptırım ve para cezasıyla karşılaşabileceğini belirtti.

Meta'ya 24 Saatlik Süre

Breton, Meta'dan yanıltıcı içeriklerin engellenmesi adına alınacak önlemlere dair 24 saat içinde yanıt beklediklerini ifade etti. AB'nin yeni Dijital Hizmetler Yasası'nın (DSA) kapsamında harekete geçilmesi çağrısında bulunuldu.

Yanıltıcı İçeriklerin Kapsamı

AB'nin belirttiğine göre, hem X hem de Meta üzerinde yayınlanan yanıltıcı ve potansiyel olarak yasadışı içerikler, geniş kitlelere ulaşıyor. Her iki platformdan da bu içeriklerin örneklerini sunmaları ve alacakları önlemleri açıklamaları bekleniyor.

Son Anket Verileri Açıklandı Son Anket Verileri Açıklandı

Önceki Uyarıların Arka Planı

İsrail ve Filistin arasında yaşanan olaylarda, X (Twitter) üzerinde şiddet içeren ve yanlış bilgi barındıran içeriklerin yayıldığı tespit edildi. AB Komisyonu, bu içeriklerin platformdan kaldırılması adına X'in sahibi Elon Musk'a 24 saat süre tanımıştı.