BUÜ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde Kaba İnşaat Tamamlanıyor, Yol Çalışmaları Sürüyor
BUÜ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde Kaba İnşaat Tamamlanıyor, Yol Çalışmaları Sürüyor
İçeriği Görüntüle

Nilüfer Belediyesi ve ÇEKÜDER iş birliğiyle düzenlenecek olan 9. Çalı Köy Filmleri Festivali, 24-27 Temmuz tarihleri arasında sinema, konser, atölye ve sempozyumlarla sanat dolu bir program sunacak. Türkiye’nin ilk kamplı ve açık hava film festivali, bu yıl ilk kez Ulusal Disiplinlerarası Sinema Sempozyumu’na da ev sahipliği yapacak.

Nilüfer Belediyesi ile Çalı Çevre ve Kültür Derneği (ÇEKÜDER) tarafından gerçekleştirilen Çalı Köy Filmleri Festivali, 9. yılında da sinemaseverlere dopdolu bir etkinlik takvimi sunuyor. 24 Temmuz Perşembe günü Konak Kültürevi’nde başlayacak festival, 27 Temmuz Pazar gecesi sona erecek. Katılımcılar film gösterimleri, yönetmen söyleşileri, atölyeler, konserler ve bu yıl ilk kez düzenlenecek Ulusal Disiplinlerarası Sinema Sempozyumu ile zengin bir içerikle buluşacak.

Genç Gazete 9. Çalı Köy Filmleri Festivali 24 Temmuz’da Başlıyor 2

Festival, Açılış Konseri ve Özel Gösterimle Başlayacak

Festivalin ilk etkinliği, 25 Temmuz Cuma akşamı Atlas+ grubunun vereceği konser olacak. Ardından, 1935 yılında Çalı’da çekilen ve restore edilen 'Aysel Bataklı Damın Kızı' filminin özel gösterimi yapılacak. Gösterim sonrası Kadıköy Sinematek/Sinemaevi Genel Koordinatörü Elif Ergezen, Güney Özkılınç ve Sadık Emre Sakin filmin restorasyonu üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek. Gecenin son etkinliği ise 'Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri' filmi olacak.

Atölyeler, Söyleşiler ve Yarışmalarla Dolu Program

26 Temmuz Cumartesi günü sabah saatlerinde Ecem Gürbüz ile Yogaçalı etkinliği ile başlayacak festival, gün boyunca atölyeler, akademik oturumlar ve film gösterimleriyle devam edecek. Gün sonunda ise Oscar ödüllü “No Other Land” belgeselinin gösterimi ve Kebab Musik DJ performansı yer alacak.

Festivalin son günü olan 27 Temmuz Pazar’da doğa fotoğrafçılığı atölyesi, tematik film yürüyüşü ve kısa film gösterimleri yapılacak. Saat 21.00’de düzenlenecek Kısa Film Yarışması Ödül Töreni ile kazananlar açıklanacak. Festival, Vuslat Saraçoğlu’nun filmi 'Bildiğin Gibi Değil' ve Emoji Band konseriyle son bulacak.

Genç Gazete 9. Çalı Köy Filmleri Festivali 24 Temmuz’da Başlıyor 1Sinema Dünyasına Akademik Bakış: Ulusal Disiplinlerarası Sinema Sempozyumu

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Ulusal Disiplinlerarası Sinema Sempozyumu, 24 Temmuz’da Konak Kültürevi’nde başlayacak ve festival süresince çeşitli akademik oturumlarla devam edecek. Sempozyuma kabul edilen bildirilerden oluşacak online bildiri kitabı Eylül ayında yayınlanacak. Sempozyum, sinema ve akademiyi bir araya getirerek festivale yeni bir boyut kazandıracak.

Kaynak: İHA