8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlara ücretsiz ulaşım sunulacağı duyuruldu. Bayramlarda vatandaşlara sağladığı ücretsiz ulaşım geleneğini sürdüren İNULAŞ, bu özel günde kadınlara yönelik bir jest yaparak, kadınların gün boyu şehir içi ulaşımdan ücret ödemeden faydalanmalarını sağlayacak.

İNULAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bayram, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın aldığı bu kararı açıklarken, 8 Mart'ta kadınların İNULAŞ'a ait araçlarda kart okutmadan ücretsiz seyahat edebileceklerini belirtti. Bayram, kadınların toplumsal, ekonomik ve siyasal hayatta hak ettikleri yere ulaşmalarının toplumun ilerlemesi için kritik önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca, kadınların saygı ve değer görmesi gerektiğinin altını çizerek, gelişmiş ve kalkınmış bir toplum olmanın kadınların katkıları olmadan mümkün olmayacağını dile getirdi.

İbrahim Bayram'ın mesajında, kadın haklarının öneminin artarak devam ettiği ve kadınların toplum hayatındaki yerlerinin gün geçtikçe daha fazla anlaşıldığı bir dünyada, İnegöl Belediyesi olarak kadınların her koşulda destekçisi olduklarını ifade etti. Bu özel günde kadınları onurlandırmak ve onlara verilen değeri göstermek amacıyla ücretsiz ulaşım hizmeti sunmanın mutluluk verici olduğunu söyledi.

İbrahim Bayram, tüm kadınların bu özel gününü kutlayarak, sağlık ve mutluluk dolu bir yaşam diledi.

İşte Bayram'ın konuşmasının tamamı:

"Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ın almış olduğu karar ile 

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Kadın yolcularımız İNULAŞ’a bağlı ayakta yolcu taşımacılığı yapan hatlarımızda araçlara kart okutmaksızın ücretsiz biniş sağlaya bileceklerdir 

11 günlük yaşam savaşını kaybetti 11 günlük yaşam savaşını kaybetti

Geleceğe güvenle bakabilmek, kadını ve kadın haklarını önemsemekle mümkündür. Kadının, kültürel, ekonomik ve siyasal hayatta hak ettikleri yeri aldığı toplumumuzda, daha iyiye, daha güzele en hızlı ve emin adımlarla ilerliyoruz. Gelişen dünyamızda kadınların toplum hayatındaki önemi gün geçtikçe daha iyi anlaşılmaktadır. Kadınlarımızın her koşulda baş tacı edilmeleri ve hak ettikleri saygıyı görmeleri esastır. Kalkınmış ve gelişmiş bir toplum olma ideali, kadınlarımız olmadan mümkün değildir. Bu vesileyle bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, sağlık, mutluluklar dilerim."

Kaynak: Haber Merkezi