Yukarıalagöz Mahallesi'nde yaşayan Kızıltaş, 12 Aralık'ta yolda yürürken köpekler tarafından saldırıya uğradı. Ellerinden ve bacağından yaralanan yaşlı kadını, olayı gören yakınları ve mahalle sakinleri köpekleri taşlarla uzaklaştırarak hızla hastaneye ulaştırdı. Yaraları sarılan ve kontrolleri yapılan Kızıltaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Karpuz Seçerken Uzman Tavsiyeleri: Lezzetli Bir Tadın Sırları! Karpuz Seçerken Uzman Tavsiyeleri: Lezzetli Bir Tadın Sırları!

Kuduz Değil!

Muş Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen kontrollerde plastik ve estetik cerrahı uzmanı Dr. İlkay Şamil Beydilli, kadının bacakları ve ellerinde geniş yaralar tespit etti. Olay sonrasında hastaneye getirilen Kızıltaş, kuduz şüphesiyle kısmi bir onarım geçirdi. Beydilli, başıboş köpek saldırılarının özellikle çocuk ve yaşlıları hedef aldığını, tedavi sürecinde dokuların onarılacağını ve ardından kuduz aşıları yapılacağını ifade etti. Yaşının ileri olması nedeniyle riskin arttığını belirterek olayın daha da kötü sonuçlanabileceğini ancak öyle olmadığını söyledi.

Muş Valiliği açıklamasında ise Varto ilçesinde yaşayan kadının, evinden komşularına giderken köpek saldırısına uğradığı vurgulandı. Saldırı sonucunda sağ baldır ve sağ bileğinden yaralanan vatandaşın, ilk müdahalenin ardından Muş Devlet Hastanesine sevk edildiği ve kuduz teşhisi konulmadığı belirtildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan tetkiklerde kuduz bulgusuna rastlanılmamış olup rutin takibe alındığı ifade edildi.

Editör: Fırat Çelik