Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine “joker aday” operasyonu başlattı. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, yazılı ehliyet sınavını geçemeyen bazı kişilerin, kimliklerini “kayıp” gerekçesiyle yenileyip, gerçek kimlik sahibinin fotoğrafını yapay zeka ile “joker aday”ın yüzüyle birleştirerek sınava başkalarını soktukları belirlendi.

Tokat'ta Ehliyet Sınavında Yapay Zekalı Joker Aday Operasyonu 14 Tutuklama (4)

Soruşturma kapsamında son 4 yılın sınav evrakları incelendi ve Tokat ile Şanlıurfa’da toplam 12 joker aday ve 5 organizatör tespit edildi.

Polisin Dur İhtarına Uymayan Motosiklet Sürücüsüne 240 Bin Lira Ceza
Polisin Dur İhtarına Uymayan Motosiklet Sürücüsüne 240 Bin Lira Ceza
İçeriği Görüntüle

Eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 17 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Tokat Adliyesi’ne sevk edildi. Mahkeme kararına göre 14 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 kişi adli kontrol ve 1 kişi ise serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Kaynak: İHA