Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Geleneksel Erguvan Bayramı, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Etkinlikler, Emir Sultan Camisi’nde Safiyyüddin Erhan’ın Evrad-ı Şerif ve dua okumasıyla başladı. Program boyunca, Prof. Dr. Mustafa Kara’dan ‘Buhara-Bursa: Gönül Coğrafyası’ konulu bir konuşma dinlendi. Ayrıca, Prof. Dr. Hüseyin Algül, Prof. M. Uğur Derman gibi önemli akademisyenler, Erguvan Bayramı ve Emir Sultan üzerine konuşmalar yaptı. Etkinlikler, Bursalıların yoğun ilgisiyle iki gün boyunca devam etti.
Başkan Oktay Yılmaz, Erguvan Bayramı’nın sadece bir gelenek değil, aynı zamanda Bursa’nın manevi değerlerinin yaşatılmasının önemli bir simgesi olduğunu belirtti. Yılmaz, “Erguvan sadece baharın müjdeleyicisi değil, aynı zamanda birliğimizin, bereketimizin ve kardeşliğimizin simgesidir” diyerek, bu geleneği yaşatarak Bursa’nın kültürel ve manevi mirasını geleceğe taşımaya kararlı olduklarını ifade etti.
Etkinlik kapsamında, Emir Sultan Meydanı’nda açılan stantlarda geleneksel el sanatları sergilendi. Bursalılar, Âkif Mevlidi, Kur’an Ziyafeti, Türk Tasavvuf Musikisi konseri ve zengin kültürel gösterilerle keyifli bir gün geçirdi. Ayrıca, etkinliklerde Rikkat Kunt Hoca Hanım ve diğer önemli isimlerin sunumları da büyük ilgi gördü.