Bu araç, onun için sadece bir araç değil, ailesinin bir parçası haline gelmiş durumda.

Kore Gazisi Kemal Öztürk'ün Vazgeçemediği Yeşil Araç

otomobil (1)

Eskişehir'de yaşayan 1930 doğumlu Kore Gazisi Kemal Öztürk, 1975 yılından bu yana aynı aracı kullanıyor. 93 yaşındaki gazi, yeşil renkteki steyşın wagon otomobilini sanki bir aile üyesi gibi koruyor. Dışarıdan temiz ve diri görünümü ile dikkat çeken araca gelen teklifleri ise Öztürk, bir bir reddediyor. Apartman dairesi takası dahil her teklife karşı koyan Öztürk, aracının bakımlarını bile kendi elleriyle yapıyor.

Otomotiv sanayide ilk çeyrek raporu Otomotiv sanayide ilk çeyrek raporu

otomobil (6)

"Bu arabayı 1975 yılında aldık. 1975'ten beri kullanıyorum. Araca çok bakıyoruz, bakmadan olmaz tabi. Her gün yağına, lastiğine kontrol ediyorum. Arabayla giderken ses duyduğumda ustaya gidiyorum. Arabayı bana sat diyorlar. Satamam, benim hayatım bu araç."

otomobil (5)

Kore Gazisi Öztürk, aracını halen kullanma enerjisine sahip olsa da tedbir olarak aracını oğullarına ya da yakınlarına kullanmalarına izin veriyor. Klasik bir otomobili bir eşyanın ötesinde bir miras olarak gören Öztürk, arabayı torunlarına bırakma niyetinde.

otomobil (4)

"Arabamı torunlara bırakacağım. Onlara söyledim, bu araba demirbaş. Torunlara miras kalacak arabam. Ben bu arabayla Doğubayazıt’a ve Gölcük’e rahmetli eşimle beraber gittim. Arabamı oğlum da kullanıyor, torunum da."

otomobil (3)

93 yaşındaki Kore Gazisi Kemal Öztürk'ün bu özel ve duygusal bağlılığı, aracının sadece bir taşıt değil, ailesinin bir parçası olduğunu gösteriyor.

otomobil (2)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR