Bursa'da 1986 yılında kurulan ve Balıkesir'in Edremit Körfezi bölgesinde geliştirdiği yüzlerce konut ve villa projesiyle tanınan Özdemir Turizm ve Ticaret AŞ hakkında konkordato kararı verildi. Özdemir İnşaat ve Yatırım (Özyatırım) markasıyla faaliyet gösteren şirketin mali sıkıntılar nedeniyle yaptığı başvuruyu değerlendiren Balıkesir Asliye Ticaret Mahkemesi, 27 Ekim 2026 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3 aylık geçici mühlet kararı aldı.

Yaklaşık 40 yıllık geçmişe sahip şirketin özellikle Akçay, Altınoluk, Güre ve Küçükkuyu'da hayata geçirdiği konut projeleri bulunuyor. Şirketin devam eden iki projesi de konkordato süreciyle birlikte gündeme geldi.

Bursa'da kuruldu, Balıkesir'de yüzlerce konut yaptı

1986 yılında Bursa'da faaliyetlerine başlayan Özdemir Turizm ve Ticaret AŞ, inşaat sektöründeki çalışmalarını ağırlıklı olarak Balıkesir'in Edremit Körfezi bölgesinde sürdürdü.

Şirket, Kaz Dağları ile Edremit Körfezi arasında kalan Akçay, Altınoluk, Güre ve Küçükkuyu'da çok sayıda konut ve villa projesi geliştirdi.

İnşaat faaliyetlerini Özdemir İnşaat ve Yatırım markası altında yürüten şirketin internet sitesinde geçmiş yıllarda tamamlanan ve yapımı devam eden projeler yer alıyor.

Devam eden 2 konut projesi bulunuyor

Özdemir Turizm ve Ticaret AŞ'nin 2024 ve 2025 yıllarında başladığı iki projesinde inşaat çalışmalarının sürdüğü belirtiliyor.

Şirketin devam eden projeleri arasında Güre Konakları ve Özdemir Panorama bulunuyor.

Güre Konakları: Güre'de 1.509 metrekarelik alan üzerine inşa edilen proje, toplam 6 villadan oluşuyor.

Özdemir Panorama: 5 bin 205 metrekarelik alanda geliştirilen projede 48 daire yer alıyor.

Her iki proje de şirketin internet sitesinde devam eden yatırımlar arasında gösteriliyor.

Mahkemeden 3 aylık geçici konkordato kararı

Mali yükümlülüklerini yerine getirmekte zorlanma riskiyle karşı karşıya kalan Özdemir Turizm ve Ticaret AŞ, borçlarını yeniden yapılandırmak ve mali durumunu düzenlemek amacıyla konkordato talebinde bulundu.

Başvuruyu inceleyen Balıkesir Asliye Ticaret Mahkemesi, 27 Ekim 2026 tarihi itibarıyla şirket hakkında 3 ay süreyle geçici konkordato mühleti verilmesine hükmetti.

Kararla birlikte şirketin konkordato süreci mahkeme gözetiminde yürütülmeye başlandı.

Şirket için 3 konkordato komiseri görevlendirildi

Mahkeme, geçici mühlet süresince şirketin mali durumunun incelenmesi ve faaliyetlerinin denetlenmesi amacıyla üç kişilik konkordato komiser heyeti oluşturdu.

Heyette şu isimler görevlendirildi:

  • Tuncay Şimşek: Mali müşavir

  • Murat Somuncuoğlu: Hukukçu bilirkişi

  • Ahmet Dalyan: Bağımsız denetçi mali müşavir

Komiser heyeti, şirketin konkordato sürecindeki mali durumunun değerlendirilmesi ve faaliyetlerinin denetlenmesi görevlerini yürütecek.

Alacaklılara 7 gün itiraz süresi verildi

Balıkesir Asliye Ticaret Mahkemesinin kararında, şirketten alacaklı olan kişilerin geçici mühlet kararına itiraz edebileceği bildirildi.

Alacaklılar, kararın ilanından itibaren 7 günlük kesin süre içerisinde mahkemeye başvurabilecek.

İtiraz başvurularında konkordato mühleti verilmesini gerektiren koşulların bulunmadığı, gerekçeleri ve delilleriyle birlikte ileri sürülebilecek. Alacaklılar, konkordato talebinin reddini de isteyebilecek.

Konkordato duruşması 20 Ocak 2027'de yapılacak

Özdemir Turizm ve Ticaret AŞ hakkında başlatılan konkordato sürecinin ön inceleme duruşması 20 Ocak 2027 tarihinde gerçekleştirilecek.

Şirkete verilen 3 aylık geçici mühlet kapsamında yürütülen çalışmaların ardından konkordato talebine ilişkin yargılama devam edecek.

Kaynak: nefes.com.tr