Rusya'nın Soçi şehri açıklarında meydana gelen trajik olayda, 'Eminoğulları 4' isimli balıkçı teknesinde bulunan 3 denizci, ambardaki metan gazından zehirlenerek yaşamlarını yitirdi. Olayın detayları şu şekilde gelişti:

Gece saatlerinde, Soçi açıklarında avlanmaya çıkan Eminoğulları 4 balıkçı teknesinde çalışan 3 denizci, teknede bulunan bir ambardaki metan gazının sızması sonucu etkilenerek acil bir durumla karşılaştılar. Zehirlenme sonucu denizcilerin sağlık durumu hızla kötüleşti ve kurtarma ekipleri derhal olay yerine yönlendirildi.

Rus Sahil Güvenlik ekipleri, zehirlenme olayının ardından bölgeye ulaştı ve derhal kurtarma operasyonuna başladı. Ancak, maalesef denizcilerin hayatını kaybettiği belirlendi. Ölen balıkçıların kimlikleri açıklanırken, ailelerine başsağlığı dileyen yetkililer, acılı ailelere destek sağlama sözü verdiler.

Olayın ardından, Eminoğulları 4 teknesinin inceleme altına alındığı ve teknede meydana gelen metan gazı sızıntısının nedenlerinin araştırıldığı belirtildi. Yetkililer, benzer olayların önüne geçmek amacıyla gerekli güvenlik önlemlerinin alınacağını vurguladılar.

Hayatını kaybeden denizcilerin cenazeleri, Ünye Limanı'na getirildi. Cenazeler, ailelerine teslim edilmek üzere limanda bekletilirken, bölgedeki halk ve balıkçılar arasında derin bir üzüntü hakim oldu. Olayın soruşturması devam ederken, benzer durumların yaşanmaması için alınacak önlemler merakla bekleniyor.

2023 yılı Aralık ayında Ünye Limanı'ndan ayrılan 'Eminoğulları 4' adlı balıkçı teknesinin, balık unu ve yağı fabrikalarına hamsi avlamak amacıyla Rusya'nın Soçi açıklarına gittiği ve orada meydana gelen trajik olay şu şekildedir:

’Çok ölü var’ diyerek mezarlığa ambulans istedi ’Çok ölü var’ diyerek mezarlığa ambulans istedi

Sarıyer-Rumeli Feneri'ne bağlı Eminoğulları 4 balıkçı teknesinde bulunan 5 mürettebat, hamsi avı için gittikleri Soçi açıklarında çalışırken, yem olarak depolanan hamsilerin bulunduğu teknenin ambar kısmında temizlik yaparken metan gazından zehirlenmiştir. Bu durum sonucunda üç Türk balıkçı, Caner Gürkan (50), Cengiz Demirci (30) ve Emrah Bakırcı (24) yaşamlarını yitirmişlerdir.

Diğer iki balıkçı ise olay yerine gönderilen yardımcı bot ile Rusya Soçi limanına intikal ettirilmiş ve burada hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmışlardır. Olayda hayatını kaybeden balıkçıların cenazeleri, Eminoğlulları 4 balıkçı teknesi ile birlikte Ünye Limanı'na getirilmiştir.

Ünye Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan incelemenin ardından, balıkçıların cenazeleri Ünye Devlet Hastanesi morguna götürülmüş ve burada otopsi işlemleri gerçekleştirilmiştir. Olayda hayatını kaybeden Cengiz Demirci ve Emrah Bakırcı'nın cenazeleri, memleketleri Samsun'un Terme ilçesine gönderilerek defnedileceği öğrenilmiştir. Rizeli olan Caner Gürkan'ın ise cenazesi İstanbul'a gönderilecek ve burada kılınacak namazın ardından defnedileceği belirtilmiştir.

Olayla ilgili olarak 2 kişi gözaltına alınmış ve detaylı incelemeler devam etmektedir. Kazanın sebebini belirlemek ve sorumluları tespit etmek amacıyla olayın üzerinde titizlikle durulmaktadır.

Editör: İHSAN KURAN