Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Türkiye genelinde birçok ilde kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından valiliklerden peş peşe açıklamalar gelmeye başladı. Öğrenciler ve veliler, 29 Aralık Pazartesi günü okulların tatil edilip edilmediğini araştırıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son hava durumu raporuna göre Düzce, Bartın, Bolu, Karabük, Kastamonu, Erzincan, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Ardahan, Ağrı, Kars, Van, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak’ta kar yağışının etkili olması bekleniyor. Bazı bölgelerde kar kalınlığının 5 ila 20 santimetre arasında olacağı, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak’ın kuzey ve doğu kesimlerinde ise yer yer 20 santimetrenin üzerine çıkacağı bildirildi.

Zonguldak’ta eğitime 1 gün ara
Zonguldak Valiliği, kent genelinde etkili olan ve etkisini artırması beklenen fırtına, yağmur ve kar yağışı nedeniyle 29 Aralık 2025 Pazartesi günü eğitim-öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Açıklamada, il genelindeki tüm resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel kreş, gündüz bakımevi, çocuk kulüpleri ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime ara verildiği belirtildi. Ayrıca il düzeyinde planlanmış hizmet içi eğitimler ve e-sınav faaliyetlerinin de 1 gün süreyle ertelendiği kaydedildi.
Valilik açıklamasında, kamuda görev yapan hamile, engelli ve malul personelin idari izinli sayılacağı, kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden kadın personelin durumunun ise hizmetin gereği doğrultusunda ilgili birimlerce değerlendirileceği bildirildi.

Şırnak Beytüşşebap’ta okullar tatil
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Beytüşşebap Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, buzlanma ve don riskine karşı öğrencilerin ve eğitim çalışanlarının güvenliği gerekçesiyle ilçedeki tüm resmi ve özel okullarda eğitim-öğretime ara verildiği duyuruldu.
Kastamonu’nun Küre ilçesinde okullar tatil edildi
Kastamonu’nun Küre ilçesinde kar yağışı sebebiyle, 29 Aralık Pazartesi günü eğitime 1 gün süreyle ara verildiği duyuruldu. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "İlçemizde olumsuz hava şartları ve meteorolojik ikaz düzeyine bağlı olarak etkisini sürdürmeye devam eden kar yağışının neden olabileceği olumsuzluklar sebebiyle ilçemizdeki tüm okulların 29 Aralık 2025 Pazartesi günü yüz yüze eğitime ara verilmesine, ayrıca kurum ve kuruluşlarda görev yapan engelli ve hamile personelin 29 Aralık tarihinde 1 gün idari izinli sayılmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.
Kar yağışının etkili olduğu diğer illerde ise şu ana kadar valilikler tarafından eğitime ara verildiğine dair resmi bir açıklama yapılmadı. Okulların tatil edilip edilmeyeceği, hava koşullarına bağlı olarak yapılacak yeni duyurularla netlik kazanacak.




