Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunan Şehit Polis Köksal Kaşaltı Ortaokulu'nda, TYT sınavına girmek isteyen bir vatandaş kılık-kıyafetinden dolayı sınava alınmadığını iddia etti. 

Sosyal medyada dolaşıma giren bir videoda, benzer kıyafetlerle daha önce sınava girdiği halde, 17 Haziran 2023 tarihinde yapılan TYT sınavına kılık-kıyafetinden dolayı alınmadığını iddia eden bir vatandaş yetkililerden yardım istedi.

Sınava alınmayan vatandaş şunları söyledi:

Muhabir, Canlı Yayında Ceset Buldu! Müge Anlı'nın Programında Kan Donduran Anlar! Muhabir, Canlı Yayında Ceset Buldu! Müge Anlı'nın Programında Kan Donduran Anlar!

"Arkadaşlar Selamun Aleyküm. Bugün 17 Haziran 2023. TYT sınavına girmek için bu okulumuza geldik. Okulumuzun ismi Şehit Polis Köksal Kaşaltı Ortaokulu. Tavşanlı, Kütahya. Daha önce bu şekilde sınavlarımıza girmiş olduğumuz halde hatta sarığımız ile girmiş olduğumuz halde binaya girdik. Üzerimizi aradılar. İçeriye girdik. Masamıza gittik oturduk. 5 dakika sonra yöneticiler geldiler ve 'sizi bu şekilde sınava alamayız' dediler. Daha önce bu şekilde girdiğimiz halde bir sıkıntı olmadığını beyan ettiğimiz halde 'Hayır asla bu şekilde alamayız' dediler. Ve sınav şartlarında, belgede, bunların hiçbirisi yazmıyor. Takkesiz olacak diye de yazmıyor. Takkemiz var diye bizi sınava almadılar. Dışarı çıkarttılar. Bunun hakkında artık bir soruşturma mı lazım gelir veyahutta farklı bir açıklama mı yapılması lazım gelir yetkililerimizden bir yardım bekliyoruz. Böyle mağdur olan kardeşlerimiz yine var. Yanımdaki Ömer kardeşim şuan kamerayı tutan Ömer kardeşim de aynı şekilde, onu da sınava almadılar. Biz bu namustur dedik bunu çıkartmıyoruz dedik. Sınava girmiyoruz dedik. Allah böyle bir zorba sistemden cümlemizi hıfz-ı muhafaza eylesin."  

Diyanet Sen Genel Başkanı Ali YILDIZ


Kütahya’da İmam Hatip olarak görev yapan Muhammed Yayla 
Hocamız 17 Haziran Cumartesi günü Tavşanlı İlçesi Şehit Polis Köksal Kaşaltı Ortaokulunda gerçekleştirilen TYT sınavına kılık kıyafeti bahane edilerek alınmamıştır.

Milli Eğitim Bakanı Sn. Yusuf Tekin ve YÖK Başkanı Sn. Erol Özvar’ı göreve davet ediyoruz.

Karanlık zihniyet tarafından TYT sınavına alınmayan hocamızın mağduriyeti giderilene kadar kararlı mücadelemiz sürecek.
28 Şubat artıkları ile hukuk önünde hesaplaşıp hadlerini bildireceğimiz bilinmelidir.

Temel hak ve özgürlükleri ucube bir yönetmelikle kısıtlayan zihniyetin bu ülkede yaşattığı acıların tekrar yaşanmaması için, başta başörtüsü olmak üzere inanç özgürlüğü ve kılık kıyafet serbestliği net bir şekilde “anayasal” koruma altına alınmalıdır.

28 Şubat Artığı Yasakçıları Şiddetle kınıyorum dedi.

Editör: Fırat Çelik