Süper Lig'de kalma maçında kırmızı kart yiyen futbolcu özür diledi Süper Lig'de kalma maçında kırmızı kart yiyen futbolcu özür diledi

UEFA'nın Cenevre'deki kararından sonra, futbolseverlerin yüzü güldü. 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2032) Türkiye ve İtalya'nın ortak ev sahipliğine verildi.

UEFA'dan İki Ülkeye Büyük Onur

UEFA'nın Nyon'daki merkezinde gerçekleştirilen UEFA Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında yapılan törenle, futbolun en prestijli organizasyonlarından biri olan EURO 2032'nin ev sahipliğinin Türkiye ve İtalya ortaklığına verildiği duyuruldu.

AA-20230901-32049213-32049212-A_MILLI_FUTBOL_TAKIMININ_ADAY_KADROSU_ACIKLANDI

EURO 2028 İçin de Karar Verildi

Tören sırasında bir diğer büyük duyuru daha geldi. EURO 2028'in ev sahipliği de Birleşik Krallık ve İrlanda Cumhuriyeti'nin ortaklığına verildiğini futbol dünyası öğrendi.

Başkanlardan Ortak Poz

Yönetim kurulu toplantısının hemen ardından UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina, iki ülkenin heyetleriyle birlikte basın mensuplarına özel bir poz verdi.

"Bu tarihi anı, Türkiye ve İtalya'nın futbolseverleri olarak birlikte kutluyoruz!"

Türkiye'den Sevinç Haberi

Başkan Mehmet Büyükekşi, Başkan Vekili Mustafa Eröğüt, Genel Sekreter Kadir Kardaş ve Türkiye'nin EURO 2032 adaylığındaki futbol elçisi olan Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel'in büyük bir sevinç yaşadığı gözlendi.

UEFA'nın bu kararı, hem Türkiye hem de İtalya'da futbolseverlerin yüzünü güldürdü ve bu iki ülkenin tarihi bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmasının heyecanı şimdiden başladı.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR