Kampanya kapsamında toplanan yardımlar dün yola çıktı.

ÇAYKUR 1072 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı ÇAYKUR 1072 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı

Fatih Camisi önünde düzenlenen programda konuşan Hayrat İnsani Yardım Derneği İnegöl Şubesi sorumlusu İbrahim Şahin;

"4 yılı aşkın bir süredir devam etmekte olan Suriye'deki acı tablo hepimizin yüreklerini gün geçtikçe daha da kanatıyor. Batının ikiyüzlülüğü ve menfaatleri uğruna Müslüman coğrafyada kan, gözyaşı ve zulüm eksik olmuyor. En büyük temennimiz ve gayretimiz ise bu kan ve zulmün gözyaşlarının bir an önce bitmesidir."

"Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak bu zulmün başlangıcından itibaren orada ki kardeşlerimize uzanan bir el olmayı sürdürme çabası ve gayretindeyiz. Bugün de 2 yardım TIR'ımız birisi gıda malzemesi diğeri kışlık elbise ve battaniye olmak üzere Bayırbucak Türkmenlerinin ihtiyaçlarına katkı sağlamak üzere hazırlandı" diye konuştu.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise;

"Bu milletin evlatları Allah'a hamdolsun hem yurt içindeki doğal afet ve benzeri konularla alakalı işlere sahip çıkıyor ve beraberinde de bütün Müslüman coğrafyasına sahip çıkıyor. Böyle hayırlı bir işte bizde bulunmak istedik. Sağ olsun kendileri davet ettiler. Temennimiz duamız Suriye'deki yaşananların bitmesi. Bizi manevi olarak yaralıyor" dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Kazım Güzel'in yapmış olduğu dua sonrası yardım TIR'ları Suriye'ye gitmek için yola çıktı.