AFAD’ın verilerine göre 2 Mayıs 2025 tarihinde Marmara Denizi, Akdeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde çeşitli büyüklüklerde depremler meydana geldi. Sarsıntılar yerleşim yerlerinde hafif şekilde hissedildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 2 Mayıs 2025 tarihli son depremler verilerini paylaştı. Türkiye'nin farklı bölgelerinde sabah saatlerinde meydana gelen sarsıntılar, panik yaratmasa da dikkat çekti. Özellikle Marmara Denizi, Akdeniz açıkları ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde art arda depremler kaydedildi.
Marmara Denizi’nde 2.1 Büyüklüğünde Deprem
İstanbul’un Silivri ilçesi açıklarında, Marmara Denizi’nde saat 08.36’da 2.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.97 kilometre olarak ölçüldü. Sarsıntı hafif şekilde hissedildi, herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi.
Akdeniz Açıklarında 2.4 Büyüklüğünde Sarsıntı
Saat 04.28’de Akdeniz’de, Marmaris’e yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta 2.4 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Derinliği 7.12 kilometre olan bu sarsıntı da kıyı bölgelerinde hafif düzeyde hissedildi.
Doğu ve İç Anadolu’da Küçük Çaplı Depremler
Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde saat 07.44’te 2.0, Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde ise 07.38’de 1.9 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Her iki depremin derinliği yaklaşık 7 kilometre olarak belirlendi. Bölgelerde herhangi bir hasar veya can kaybı bildirilmedi.



