Döviz Kuru ve Vergi zamlarıyla Akaryakıt fiyatları yükselişte: 18 Ocak 2024 güncellemesi.

LPG'ye Zam Geldi, İstanbul, Ankara ve İzmir'de Akaryakıt Fiyatları Arttı

Türkiye genelinde döviz kuru dalgalanmaları ve vergilere uygulanan zamların etkisiyle akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş sürüyor. 18 Ocak 2024 itibarıyla benzin, motorin ve otogaz (LPG) fiyatlarına yapılan güncellemeler şu şekilde:

LPG'ye Gece Yarısından İtibaren Zam Geldi

3 Ocak'ta otogaz (LPG) grubuna uygulanan 1,00 TL ÖTV fiyat ilavesinin ardından, yeni bir zam daha geldi. Bu güncellemeyle birlikte LPG'ye bu geceden itibaren geçerli olmak üzere ortalama 40 kuruş zam yapıldı.

İnegöl'den İstanbul'a Gidecek Olanlar Dikkat! O Köprü Ücretleri Zamlandı İnegöl'den İstanbul'a Gidecek Olanlar Dikkat! O Köprü Ücretleri Zamlandı

İstanbul, İzmir ve Ankara'da uygulanacak zamla beraber otogaz litre fiyatı 20 lirayı aştı. Yeni artışın ardından LPG'nin litresi İstanbul Avrupa yakasında 20.28 lira, Ankara'da 20.15 lira, İzmir'de 20 lira olarak belirlendi.

Güncel Akaryakıt Fiyatları (TL)

İstanbul:

  • Benzin: 36,91 TL
  • Motorin: 39,10 TL

Ankara:

  • Benzin: 37,54 TL
  • Motorin: 39,79 TL

İzmir:

  • Benzin: 37,77 TL
  • Motorin: 40,00 TL

Not: Yukarıdaki fiyatlar iller, ilçeler ve bayiler arasında değişiklik gösterebilir.

Bu son güncellemelerle birlikte, vatandaşlar araçlarına yakıt alırken cebinden daha fazla ödeme yapacak. Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki oynaklık ile vergilere yapılan zamların akaryakıt fiyatlarına etkisi yakından takip edilmeye devam ediyor.

Editör: İHSAN KURAN