Hatay'ın Hassa ilçesinde meydana gelen bu üzücü olay, sadece bir ailenin değil, tüm bir toplumun yasını simgeliyor. Peki, genç Hilal'in son düşünceleri nelerdi ve bu trajik kayıp, toplumumuzda nasıl bir etki yarattı?

Bir Çantanın İçinde Saklanan Derin Düşünceler

veda genc kiz (2)

TEM Otoyolu'nda Beyaz Eşya Yüklü Tır Alev Alev Yandı! TEM Otoyolu'nda Beyaz Eşya Yüklü Tır Alev Alev Yandı!

Hilal Bal'ın Acı Dolu Son Günleri

Genç Hilal, beyin kanaması teşhisiyle yoğun bakımda mücadele verirken, ailesi ve yakınları için endişeli ve umut dolu günler başlamıştı. Ancak, genç kızın mücadelesi kısa sürdü ve hayata gözlerini yumdu.

Yolluklar Mahallesi'nde yaşayan Bal ailesi için, yaşananlar sadece bir sağlık sorunu değil, aynı zamanda yürekleri burkan bir aile dramıydı.

veda genc kiz (3)

Çantadan Çıkan Yürek Burkan Not

Baba Mehmet Bal'ın anlattığına göre, Hilal'in okul çantasından çıkan not, ailenin ve yakınlarının acısını daha da derinleştirdi. Notun içeriği, genç bir ruhun iç dünyasına ışık tutuyor:

‘Bazen kanatlanıp gitmek ister insan ama olduğu yere takılıp kalır öylece çaresizce bekler’

Bu cümleler, Hilal'in hissettiği çaresizlik ve belki de hayattan beklentilerini dile getiriyor.

veda genc kiz (4)

Ailenin Yaşadığı Derin Acı ve Mesajları

Baba Mehmet Bal:“5 çocuğum var. Kızım 18 yaşına girecekti. Kızımın ismi Hilal’di. Lise 12. sınıf da son sınıf öğrencisiydi. Ben çalışıyordum, Karaman'daydım. Kızım baş ağrısı şikayetiyle ve mide bulantısı şikayetiyle kalkmış sabah okula hazırlanacakken. Baş ağrısı ve istifa şikayetiyle acile kaldırmışlar kızımı. Ve çekilen tomografisinde beyin tümörü olduğu saplanmış. Hassa Devlet Hastanesi'ne ardından İskenderun Devlet Hastanesi'ne nakledilmiş. Orada 5 gün yoğun bakımda kalıp ondan sonra vefat etmiş. Duygularımız tarif edilemez tabii ki. Rabbim kimsenin başına vermesin. Evlat acısı zor. Biz ayakta kalmaya çalışıyoruz” dedi.

veda genc kiz (5)

Baba Bal, diğer ebeveynleri uyarıyor ve çocuklarını düzenli sağlık kontrolünden geçirmeleri konusunda tavsiye veriyor. Ailenin bu trajediden aldığı ders, başka aileler için bir uyarı niteliğinde.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR