İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında Karşıyaka Mezarlığı’ndaki 15 Temmuz Şehitliği’nde düzenlenen anma törenine katıldı.

Şehit Mezarlıklarına Ziyaret

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, anma töreni çerçevesinde ilk olarak Karşıyaka Mezarlığı’ndaki 15 Temmuz Şehitliği’nde hayatını kaybeden sivil vatandaşların kabirlerini ziyaret etti. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi, şehit mezarlarına çiçek bırakıldı. İki Bakan, şehit aileleriyle yakından ilgilenerek taziye dileklerini iletti.

Polis Şehitliği de Ziyaret Edildi

Anma programının ikinci bölümünde Yerlikaya ve Göktaş, Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan Polis Şehitliği’ne geçti. Burada da Kur’an-ı Kerim okunup dua edilmesinin ardından şehit polislerin kabirleri ziyaret edilerek çiçek bırakıldı. Bakanlar, polis şehitlerinin aileleriyle de sohbet ederek başsağlığı dileklerini sundu.

Türkiye Beşik Gibi Sallanıyor: En Son Nerede, Ne Zaman Deprem Oldu?
Türkiye Beşik Gibi Sallanıyor: En Son Nerede, Ne Zaman Deprem Oldu?
İçeriği Görüntüle

Protokol Yoğun İlgi Gösterdi

Törene, İçişleri ve Aile Bakanlarının yanı sıra bakan yardımcıları, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakçı, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Ankara İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Recep Yalçınkaya ile çok sayıda emniyet ve jandarma personeli katıldı.

Kaynak: İHA