Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Mamak’ta 30 Eylül 2026 Çarşamba günü su kesintisi uygulanacağını açıkladı. Kesintinin, A1 ANKARAY Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem çalışmaları kapsamında içme suyu hatlarının güvenli şekilde çalışma alanı dışına taşınması nedeniyle yapılacağı bildirildi.

Mamak’ta sular ne zaman gelecek?

Çalışmanın saat 14.00’te tamamlanması planlansa da, yüksek kotta bulunan bazı bölgelerde suyun ulaşmasının daha uzun sürebileceği belirtildi.

ASKİ, özellikle Zirvekent ve Yakupabdal bölgelerinde suyun 1 Ekim Perşembe günü saat 05.00’e kadar ulaşmasının öngörüldüğünü duyurdu.

Mamak’ta hangi mahallelerde su kesintisi olacak?

Su kesintisinden etkilenecek mahalleler şöyle:

Zirvekent, Akşemsettin, Durali Alıç, Boğaziçi, Ege, Mutlu, General Zeki Doğan, Kutlu, Cengizhan, Fahri Korutürk, Misket, Şahintepe, Şirintepe, Tuzluçayır ve Çankaya ilçesine bağlı Yakupabdal Mahallesi.

ASKİ’den vatandaşlara uyarı

ASKİ, kesinti süresince deposu bulunan toplu konutlar, okullar, hastaneler, öğrenci yurtları ve huzurevlerine ihtiyaç halinde tankerlerle su desteği sağlanacağını bildirdi.

Vatandaşlardan ise kesintiden etkilenmemeleri için gerekli tedbirleri önceden almaları istendi.

Kaynak: Haber Merkezi