İbrahim Halil Sert, 13 yaşında ve bir çadır kentte geçirdiği günlerin ardından "Karanlık Kuşu" adlı eserini okurlarla buluşturdu. Ama nasıl oldu da bir çadır kentin sessizliği, umudun sesini duyurmayı başardı?

depremzede ayzar (7)

Depremin Ardından Bir Umut Işığı: "Karanlık Kuşu"

Depremzededen Genç Yazar Olmaya

Mevsimler birbiri ardına dönüşken, İbrahim Halil Sert için zaman zorluklarla dolu bir sınavdan başka bir şey değildi. Malatya'da bir deprem çocuğu, çadır kentin zor koşullarında, yalnızca bir el feneri ışığında geleceğe yolculuk eden satırlar yazdı. Her çizgide bir azim, her kelime de umudun resmedildiği bu satırlar, Elazığ Kitap Fuarı'nda "Karanlık Kuşu" adıyla yankılandı.

depremzede ayzar (1)

Kitap Yazma Süreci ve Yayınevinin Destekleri

“Kitabımın yazım ve basım süresi hep çadırda oldu. Ağustos ayında ise konteyner kentteyken kitabım elime geçti. Fuarda kitabıma ilgi çoğunlukla yaşları küçük olanlardan oluyor. Güzel ve ilgilenen oluyor,”

depremzede ayzar (5)

dedi İbrahim Halil, yaşadıklarını ve yazma sürecini bizlerle paylaşırken. O, kitabın her satırında, çocuklara özgüven ve umut kavramlarını aşılamak istemiş. Bir hikaye ile değil, fabl türü benzeri bir anlatımla bu önemli mesajları vermiş.

depremzede ayzar (2)

Fuarda Bir Yıldız Gibi Parladı

Talat Özer, genç yazarın mentoru ve destekçisi, fuarın en genç yazarını okuyucularla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyor. "Çocuklar bizim geleceğimiz, onların sürekli yanında olacağız," dedi ve İbrahim'in ilham veren hikayesinin daha da çok çocuğa ulaşmasını temenni etti.

Bursa’daki Okul Müdürlerine Yeni Müfredat Anlatıldı Bursa’daki Okul Müdürlerine Yeni Müfredat Anlatıldı

depremzede ayzar (3)

Hikaye, deprem ve yıkımın ortasında bir umut çiçeği gibi büyüyen İbrahim Halil'in, azmi ve kararlılığı ile nasıl bir umut kaynağına dönüştüğünü anlatıyor. Elazığ'da düzenlenen kitap fuarında, genç ve yaşlı herkesin ilgi odağı olan "Karanlık Kuşu", özellikle genç okurların gözdesi haline geldi.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR