Isparta'nın Yalvaç ilçesinde bulunan KYK Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen olayda, 110 öğrenci akşam yemeğinde yedikleri kuru fasulye, pilav ve triliçe tatlısı sonrasında mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle hastanelere başvurdu. Olay, öğrenci yurduna yapılan ihbar üzerine başlayan bir sağlık krizini tetikledi.

110 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesi ile hastaneye başvurdu

Hastalanan öğrencilere hızlı bir müdahale için bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, öğrencilere ilk yardımı yaptıktan sonra gıda zehirlenmesi şüphesiyle harekete geçerek, öğrencileri Yalvaç Devlet Hastanesi'ne sevk etti.

110 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesi ile hastaneye başvurdu

Yapılan açıklamada, öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, hastanede tedavi altına alındıkları ve gerekli müdahalelerin yapıldığı ifade edildi. Sağlık ekipleri, zehirlenmenin kaynağını belirlemek amacıyla gıda örneklerini incelemeye aldı.

Torpille bomba düzeneği kuran genç adliyeye sevk edildi Torpille bomba düzeneği kuran genç adliyeye sevk edildi

110 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesi ile hastaneye başvurdu

Olay sonrasında, Yalvaç ilçesindeki KYK Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu'nda geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Yetkililer, yaşanan olayın ardındaki sebepleri tespit etmek ve benzer durumların önüne geçmek amacıyla detaylı bir inceleme başlattı.

Editör: İHSAN KURAN