Taksim'e yürümeye çalışan gruplara polis müdahalesi Taksim'e yürümeye çalışan gruplara polis müdahalesi

İnegöl'ün ilk yerli otomobili, 10 ay sonra yollarda olacak. Saloni ve Erhun Metal işbirliğinde şehir içi kısa mesafe kullanımları için üretilecek olan 'Amperino' isimli elektrikli aracın, isim ve marka tescili yapıldı.

Şehir içi kullanımlar için tasarlanan elektrikli otomobillerin yaşamı kolaylaştırması hedefleniyor. İsim ve marka tescilini alan Saloni Mobilya ve Erhun Metal şimdi aracın üretimine başlıyor.

1 YIL İÇİNDE SERİ ÜRETİMİNE BAŞLANACAK

Ülkenin ünlü tasarım firmalarına hazırlatılan 4 modelin 3D görüntüleri de ortaya çıktı. 4 farklı tasarım İnegöl'de oylamaya sunulacak. En beğenilen modelin seri üretimine başlanacak. 90 km hız kapasitesine ulaşacak olan elektrikli otomobil, 120-150 km menzile sahip olacak.

Ayrıca otomobilin %100 yerli olması içinde adım atıldı. Elektrikli otomobilin motor kısmının da Türkiye'de üretilmesi için çalışma başlatıldı.

Elektrikli şehir içi otomobilin prototipinin 10 ay içinde ilk deneme sürüşleri için yollara çıkması hedefleniyor. Firma yetkilileri, sıra dışı tasarım ve özellikleriyle yeni elektrikli aracın Türkiye'nin ihracatına ciddi katkı sağlayacağını düşünüyor.