Anadolu Gençlik Derneği, İnegöl Şubesinin iftar programı, İlim İrfan Derneği'nin bahçesinde gerçekleştirildi.

GELECEĞİN İNŞASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

İftarın ardından konuşan Başkan Mustafa Özkan;

"Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının 17. İftarında bir aradayız. Allah ibadetlerimizi kabul etsin. Hepinize davetimize icabetinizden dolayı teşekkür ediyorum.

Anadolu Gençlik Derneği, sıradan bir sivil toplum kuruluşu değildir. Geleceğin inşası için çalışıyoruz. İstikametinde milim sapmadan şuurlu bir nesil yetiştirmenin derdindeyiz.

Hangi renkten, ırktan ve dilden olursa olsun her insanın yaşama hakkı, mülkiyet hakkı, ailesini ve neslini koruma hakkı, inanç ve düşünce özgürlüğü vardır. Kimden gelirse gelsin tahakküm, işkence ve hiçbir tahribat kabul edilemez. İşte bunları önceleyen düzen, ilk insanla başlayan kadim adil düzendir.

Bu hakların birini ya da bir kaçını gasp eden düzen ise zulüm düzenidir. Şuur, bunun farkına varıp, adil düzenden yana olmak ve adil bir düzen için çalışmaktır" dedi.

DURACAK VAKTİMİZ YOK

"Günümüzde Müslümanlar dizilerde edilen yeminin hükmünü merak ettikleri kadar Allah'a verdikleri sözün hükmünü merak etmiyor" diyen Özkan;

"Meşhur hoca efendiler imsak vaktini tartıştıkları kadar, imsak vakti bombalar altında ölen masum çocukları konuşmuyor. Camiler, kuran kursları açılırken aynı zamanda incirlik Hava üssü Amerika ve Almanya'ya açılıyor.

Bu gibi durumlar bizlere gösteriyor ki toplumun Milli görüş anlayışına, Anadolu Gençlik şuuruna ihtiyacı var. Bu tespit biz Anadolu Gençlik mensuplarına çok büyük veballer yüklemektedir.

Ezan Duası nedir? Ezan duası nasıl yapılır? Ezan Duası nedir? Ezan duası nasıl yapılır?

Bu sebeple duracak vaktimiz yok. Aşkla, azimle ve heyecanla bütün çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kutlu ve şuurlu yürüyüşte hepinizin desteğine ihtiyacımız ve ihtiyacınız var" diye konuştu.

ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT

Mustafa Özkan şöyle devam etti:

"İşte Anadolu Gençlik, şuurlu bir nesil yetiştirmenin derdindedir. 'Önce ahlak ve maneviyat´ söylemi boş bir söylem değildir. Ahlak hürmettir, cihattır, merhamettir. Hürmetimiz Allah´adır, Resulünedir, Kur´an-ı Kerim´edir, insanadır.

Cihadımız, nefsimizin süfli isteklerinden arınmamız içindir. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.

Bu duygu ve düşüncelerle sizleri tekrar selamlıyor, hiç kimsenin aç ve açıkta kalmadığı, zulümlerin ve haksızlıkların son bulduğu, hayatın maneviyat eksenli şekillendiği huzur ve güven dolu yeni bir dünya temennisiyle Allah´a emanet olun "