Ülkede yaşanan belirsizlik ortamı ekonomik dengelerin de tamamen değişmesine neden olurken, altın piyasası da bu etkileşimden payını aldı.

Hükümetin kurulamaması ve terör olayları nedeniyle yükselişinin önü alınamayan altın, erken seçim tarihinin kesinleşmesi ve seçim hükümetinin kurulmasıyla frenledi. 111 liraya kadar yükselen 24 ayar gram altın, 105-106 seviyelerine geriledi.

111 TL'DEN 105 TL'YE İNDİ

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Karamehmet Kuyumculuk firması sahibi Sadık Gülerer, altın piyasasını değerlendirdi. Altın fiyatlarının 7 Haziran seçimleriyle birlikte yükselişe geçtiğini belirten Sadık Gülerer,

"Altın 7 Haziran seçimlerinden sonra yükselişe geçti. Bunun akabinde hükümet kurulamayıp bir belirsizlik olunca iyice yükseldi. Hal böyle olunca vatandaşta bir satış eğilimi oldu.

Ancak seçim hükümetinin kurulması ve seçim tarihinin konmasıyla birlikte altında az da olsa düşüş yaşandı. Şuanda da 105-106'larda takıldı kaldı. Has altını düşündüğümüz zaman (24 ayar gram) 111, 833 liraya kadar yükselmişti" dedi.

VATANDAŞ HALA SATMA EĞİLİMİNDE

Altın fiyatlarında gerileme olsa da vatandaşın hala satma eğiliminde olduğuna da vurgu yapan Sadık Gülerer, "Satıp parayla bir iş görürüz düşüncesinden ziyade 10 altın satıp bir altın kara geçer miyiz düşüncesi var" diye konuştu.

BELİRSİZLİK SÜRERSE YÜKSELMEYE DEVAM EDER

1 Kasım'da yapılacak seçimlerde yaşanacak benzer bir belirsizliğin fiyatların yine yükselişe geçmesine neden olacağını da vurgulayan Gülerer, şöyle konuştu:

"Altın fiyatı Türkiye'yle çok alakalı değil, dünya piyasasında onsla ilgili. Ancak seçimden sonra yine istikrar sağlanır ve geçen yıl, önceki yıl gibi huzur ortamı olursa fiyatlar düşer. Ancak seçimden sonra yine bir koalisyon, belirsizlik, kaos ortamı olur ve terör devam ederse yükselişte sürer. Dolara bağlı olarak altın da çıkar."

Kurban Bayramı İkramiyesi Belli Oldu: Emeklilerin Hesabına Yatacak! Kurban Bayramı İkramiyesi Belli Oldu: Emeklilerin Hesabına Yatacak!

ALTIN NE KADAR DÜŞER?

Sadık Gülerer, altın fiyatlarının belli bir seviyeye çıktığında düşse de taban fiyatının değiştiğinin hatırlatılması üzerine ise bundan sonra her şeyin normale dönmesi durumunda beklenen fiyatlarla ilgili bilgi verdi. Gülerer,

"Benim gözlemlediğim, bundan sonra 100 TL bandında devam eder" ifadelerinde bulundu.