Kurban Bayramı yaklaşırken, emekliler için bayram ikramiyesi miktarı da açıklandı. Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi, emekliler bu Kurban Bayramı'nda da 3 bin TL ikramiye alacak. 2018 yılından itibaren verilen bayram ikramiyeleri zaman içinde artış gösterdi ve bu yıl yapılan %50'lik zamla birlikte ikramiyeler 3 bin TL'ye ulaştı.

Altın Fiyatlarında Son Durum: 16 Mayıs Güncel Fiyatlar Altın Fiyatlarında Son Durum: 16 Mayıs Güncel Fiyatlar

 Kimler Bayram İkramiyesi Alabilecek?

Bayram ikramiyesi alacaklar arasında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri başta olmak üzere, sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar, yetim, yaşlılık ve dul maaşı alanlar ile güvenlik korucuları yer alıyor.

  İkramiye Ne Zaman Yatırılacak?

Kurban Bayramı ikramiyelerinin ödeme tarihi, genelde bayramdan bir hafta öncesine denk gelmektedir. 2024 yılında Kurban Bayramı 16 Haziran'da başlayacağı için, ikramiyelerin bayramdan bir hafta önce hesaplara yatırılması bekleniyor. Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi, Kurban Bayramı ikramiyelerinin de maaş ödeme günlerine göre yatırılması ve ödeme tarihlerinin yakın zamanda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından duyurulması öngörülüyor.

Kaynak: Haber Merkezi