Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin iş hayatına uyum sorunlarının önüne geçmek amacıyla başlatılan Sanayi İşyerlerinde Farkındalık Eğitimi Projesi (SİFEP) kapsamında, Nill's Mobilya personeline engellilerle doğru iletişimin kurulabilmesi için SİFEP proje ekibi eğitim verdi.

30 ÖĞRENCİ ÇALIŞIYOR

Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) Müdürü Mustafa Öztürk, özel eğitim öğrencilerinin ilçemizdeki 12 farklı sanayi kuruluşuna 8'i kız, 22'si erkek olmak üzere 30 öğrencinin yerleştirildiğini ve bu öğrencilerin uygulamalı beceri eğitimler aldığını söyledi.

İLK EĞİTİM NİLL'S MOBİLYA'DA

Doğa otellerine talep arttı! Doğa otellerine talep arttı!

SİFEP projesinin ilk eğitimini Nill's Mobilya'da gerçekleştirildiğini aktaran Öztürk, "İşyerlerinde çalışan personelin öğrencilere yönelik olumlu tutum ve davranış geliştirmelerini sağlayarak çalışma koşullarının iyileştirilmesi.

Beceri eğitimleri sürecinde özel eğitim öğrencilerinin karşılaşabilecekleri olumsuzlukların önüne geçilmesi hedeflerine yönelik olarak okulumuz öğrencilerinden sorumlu sanayi işyerlerindeki personele farkındalık eğitimi verilmesi amacıyla planladığımız 'Sanayi İşyerlerinde Farkındalık Eğitimi Projesi (SİFEP)' kapsamında ilk eğitim çalışmasını ilçemizin seçkin sanayi kuruluşlarından Nill's Mobilya'da gerçekleştiriyoruz."

"Projenin eğitim çalışmaları sürecinde; sanayi işyerlerinde uygulamalı beceri eğitimlerini sürdürmekte olan okulumuz öğrencilerine rehberlik eden ustabaşı, usta, operatör vb. personellerin özel eğitim öğrencilerinin özellikleri ve nasıl davranılması gerektiği.

Özel eğitim öğrencilerine mesleki beceri eğitimi nasıl verilmelidir. İşyerinde öğrenciden kaynaklanan davranış sorunları nasıl çözümlenmelidir konularında kapsamlı bilgi sahibi olmaları hedeflenmektedir.."

EĞİTİMLER SÜRECEK

"Önümüzdeki 3 haftalık süreçte proje kapsamında 6 farklı sanayi kuruluşundaki personellere okulumuz SİFEP ekibi üyesi Özel Eğitim Öğretmeni İbrahim Debre Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Öğretmeni Ali Akkoç tarafından bilgilendirme ve eğitim verilmeye devam edilecek. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE KATKI

Nill's Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Burhan ise Ömer Osman Çağlayan Özel Mesleki Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen eğitimin, engelli çalışanlara ve stajyer öğrencilere karşı farkındalığın oluşması noktasında faydalı olacağını aktardı.

Burhan,

"Yapılan bu geniş kapsamlı bilgilendirme eğitimi sonrası eğitime katılan çalışanlarımızın konuya gereken hassasiyeti göstereceğine ve bundan sonra ki süreçlerde de sadece iş yerimizde değil dışarıda da engellilere karşı farkındalığın giderek artmasına katkısının büyük olacağını düşünmekteyiz."

"Ayrıca ülkemizde var olan istihdam seferberliğine katkı yapmak için kurumlar ile yapmış olduğumuz iş birlikteliğimiz neticesinde engelli kardeşlerimizin istihdam edilip, onların evlerinden çıkıp toplum içerisinde kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamamız ve mesleki beceri kazandırmamız bizleri mutlu etmektedir."

"Umarız ki engelliler için bir şeyler çabalayan bu yolda kendilerinden fedakarlık yaparak farkındalık oluşturan; Ömer Osman Çağlayan Özel Mesleki Eğitim Merkezi gibi tüm kurum ve kuruluşların sayısı günden güne artar.

Böylelikle engellilere karşı oluşturulan farkındalıklar, işverenlerimizin bilinçli bir şekilde engelli vatandaşlarımızı istihdam etmeleri konusunda kolaylık sağlayacaktır" dedi.