Türkiye'nin en ikonik kütüphanesi olacak Türkiye'nin en ikonik kütüphanesi olacak
PROTOKOL HUZUREVİ’NDE İnegöl ilçe protokolü, eşleriyle Anneler Günü dolayısıyla İnegöl Belediyesi Huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret etti. Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutanı Vekili ve İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Uğur Baş, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, İlçe Jandarma Komutanlığında görevli astsubaylar ve eşleri, huzurevinde kalan yaşlıların Anneler Gününü kutlayıp, çiçek dağıttı.

ANNELER YILI KUTLU OLSUN
İlçe Kaymakamı Akça, tüm annelerin anneler gününü değil, anneler yılını kutladığını belirterek, “Bütün annelerin anneler gününü kutluyorum. Bugün anneler günü olması münasebetiyle eşim, değerli başsavcımız, onun değerli eşleri, Jandarma Komutanımız, onun saygı değer eşleri ve İlçe Jandarma Komutanlığında çalışan değerli arkadaşlarımız ve onların değerli eşleriyle İnegöl Huzurevinde bulunan ennelerimizi ziyaret etmeyi arzu ettik. Zaman zaman ‘Anneler anneler gününde mi hatırlanmalı’ diye bir eleştiri getirilir. Dün okuduğum bir başlığı sizlerle paylaşayım. ‘Tüm annelerin anneler günü değilde anneler yılı kutlu olsun’ şeklinde bir yazıydı. Benim çok hoşuma gitti. Buradan tüm annelerin annelergünü değil anneler yılını kutluyorum. Biz buraya gelerek aslında onları onurlandırmak değil. Onların varlığından onur almak istedik. Sağolsun Muhsine teyzemiz bize birer tespiy hediye etti. Dualarını bizlerle paylaştı. Yine teyzemiz bizi kendi köyüne davet etti. ‘Çilek yiyelim’ dedi. Bunlar güzel şeyler. Bizim insanlarımız paylaştıkça, paylaşımının, mutluluğun çoğaldığının farkında olan insanlar. Umarım onların varlıklarından onur almışızdır. Umarım bu ziyaretimizle onları sevindirmişizdir.”dedi.

İNEGÖL ANNELERE DEĞER VERİYOR
İnegöllülerin annelerine değer verdiğini ifade eden Akça, şöyle konuştu: “Bence İnegöl annelere değer veriyor. Bu huzurevi çok daha fazla kapasiteye sahip olmasına reğmen 6 tane hanım ablamız, kardeşimiz, annemiz burada misafirimiz. Demekki İnegöllü büyüklerine sahip çıkıyor. Büyüklerini yalnız bırakmayı arzu etmiyor. Eğer böyle insanlarımız varsa, elbette imkanlarımız onları barındırmaya müsait ama sayının 6 olmasıda İnegöllünün büyüklerine annelerine sahip çıktıklarını gösteriyor.”
BURADA ÇOK İYİYİZ
Huzurevi sakinlerinden Nesime Esenyel ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip, “Allah razı olsun, çok memnun olduk. Burada çok iyiyiz. Bugün Anneler Günü olduğu için gözlerimiz yollardaydı. Sizlerin annelerinizin de günü kutlu olsun.”diye konuştu.

KAYMAKAM’IN SELFİE’Sİ
Son olarak söz alan İlçe Kaymakamı Akça’nın eşi Ferahil Akça da “Bugün Huzurevindeki anneleirmizle bir arada olmak istedik. Arkadaşlarımız sağolsun organize etti. Bu güzel günü beraber teyzelerimizle birlikte geçiriyoruz.”şeklinde konuştu. Ziyaretin ardından gazetecilerin isteği üzerine Kaymakam Akça, yaşlılarla selfie fotoğrafı çekti