Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, 2023 yılında Citroen Ami'nin Türkiye'de 2,848 adetlik satış başarısını övgüyle dile getirdi. Ami, mikromobilite alanında çevre dostu ve sessiz sürüşüyle dikkat çekiyor. Alkım, Ami'nin kent yaşamına uygunluğunu vurgulayarak, çeşitli açıklamalarda bulundu.

Otomotiv sanayide ilk çeyrek raporu Otomotiv sanayide ilk çeyrek raporu

Citroen Türkiye'nin Başarılı Çıkışı: Citroen Ami, 2023'te 2,848 Adet Satışla Dikkat Çekiyor

Citroen Türkiye'nin mobilite dünyasındaki ulaşılabilir modelleriyle dikkat çeken bir marka olduğunu belirten Alkım, 2023'te gerçekleştirdikleri 63,153 adetlik rekor satışla globalde 3. sıraya yükseldiklerini ve Türkiye'de en hızlı büyüyen hafif ticari araç markası olduklarını ifade etti. Ayrıca, Citroen Türkiye'nin mikromobilite alanındaki satışlarıyla da ön plana çıktığını sözlerine ekledi.

Selen Alkım: Citroen Ami ile Türkiye'de Elektrikli Mobilite Devrimi

Citroen'in mikromobilite alanındaki yenilikçi modeli Ami'nin kısa sürede büyük bir satış başarısına imza attığını belirten Alkım, markanın Türkiye'de online satış kanallarından sunulan ilk model olduğunu hatırlattı. Citroen Ami'nin Aralık 2021'de kurumsal, Haziran 2022'de ise bireysel müşteriler için siparişe açıldığını açıkladı.

Citroen Ami, Türkiye'de Mikromobilite Trendini Başlatıyor

Selen Alkım, Citroen Ami'nin 2023 yılında Türkiye'de 2,848 adetlik satışa ulaşarak dünya çapında en fazla Ami satılan 3. ülke olduğunu açıkladı. Ayrıca, Citroen My Ami Buggy modelinin de Türkiye'de satışa sunulduğu anda 40 dakikada tükenerek başarı elde ettiğini belirtti.

Selen Alkım: Citroen Ami, 2023'te Satış Rekorları Kırarak Zirveye Çıktı

Citroen Türkiye Genel Müdürü, Ami'nin elektrikli mobilitenin en ulaşılabilir çözümlerinden biri olduğunu vurgulayarak, modelin sıfır emisyon değeri, tamamen elektrikli yapısı ve sessiz sürüşü ile kent merkezlerine özgürce erişim sağladığını söyledi. Ami'nin, kent yaşamının gereksinimlerine uygun bir ulaşım formatı sunduğunu ve kullanım maliyetlerini minimuma indirdiğini ifade etti.

Selen Alkım, Citroen Ami'nin mobilite alanında yeni bir segment oluşturduğunu ve geniş bir yaş aralığına hitap ettiğini belirterek, bireysel müşterilerin ve kurumsal firmaların kısa mesafelerdeki mobilite ihtiyaçlarını başarıyla karşıladığını sözlerine ekledi. Citroen Türkiye Genel Müdürü, Ami'nin hem bugünün hem de geleceğin kent sorunlarına çözüm sunduğunu ve tamamen elektrikli sürüş moduyla özgürce erişim sağladığını vurguladı.

Editör: İHSAN KURAN