Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor
İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü salonunda düzenlenen ve 2 kategori halinde gerçekleştirilen futsal turnuvasına 17 Kur’an Kursu’ndan 150 sporcu katıldı. Turnuva sonunda dereceye giren takımlara madalya ve kupaları törenle verildi.

Ödül töreni öncesi açıklama yapan İlçe Müftü Vekili İsmail Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince Yaz Kuran Kurslarına devam eden öğrencilerimiz arasında sportif faaliyetin yapılması ön görülmüştür. Bu çerçevede Kuran Kurslarımızda yaz döneminde okuyan öğrenciler arasında turnuva düzenlendi. Neşeli, zevkli, heyecanlı maçlar yapıldı. Dolayısıyla çocuklarımızı kutluyoruz. Çocuklarımız yaz boyunca kurslarımızda Kuran okumasını ve dini bilgiler öğrendiler. Maneviyatlarını güçlendirici eğitim aldılar. Bunun yanında bir de sağlıklı yaşam için sportif faaliyetlerde bulundular. Asıl olan hem ruhen hem de bedenen sağlıklı olmaktır. İnşallah bu amaca hizmet etmiştir. Gençlerimizin öğrendikleri bilgileri hayat boyu uygulamalarını, daha çok geliştirmelerini, aynı zaman da burada yaptıkları, katıldıkları spor etkinliklerini, ferdi olarak ömür boyu devam ettirmelerini hem ruhen hem de bedenen sağlıklı olmalarını diliyoruz” dedi.

Turnuvaya katılan öğrencileri tebrik eden İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, “Müsabakaların birçoğunu izledim. Hepsi final havasında geçti. Çok eğlenceli ve keyifli oldu. Dereceye giren kardeşlerimizi tebrik ediyorum ama turnuvaya katılan bütün camilerimizde eğitim gören Kuran Kursu öğrencilerimizin tamamını aynı şekilde tebrik ediyorum. Kuran Kursları son erdi. Yarından itibaren yine burada Futsal için ücretsiz yaz okuluna sizleri davet ediyoruz. Gelin burada Futsal, Voleybol, Karate veya diğer branşlarda da sizlere kurumumuz açık. Yaz Okulunun son dönemine hemen kayıtlarınızı yapalım. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü’nün ortak organizasyonu olan bu turnuva da birinci olan takım Bursa’da da turnuvaya katılacak. Bursa’da da başarılı olmasını diliyorum. O yüzden birkaç gün içerisinde burada da çalışma yapsınlar. Bursa’da da ilçemizi çok güzel bir şekilde temsil ederler.”diye konuştu.


Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, “Burada etkinliğin adı futbol, voleybol, basketbol veya başka bir şey olur fark etmez ama muhakkak suretli çocuklarımız boş bırakılmamalı. Boş bırakıldıkları takdirde farklı yönlere doğru eğilim gösteriyorlar. Ama biz gençlerimizin onlara imkânlar sunulduğu takdirde bu imkânları çok iyi değerlendirdiklerini görüyoruz. İnşallah bundan sonra da İnegöl Belediyesi olarak her türlü imkânları kendilerine sunacağız. İnşallah buradaki gençlerimiz ve diğer tüm gençlerimiz de bundan istifade etmeye devam edeceklerdir. Burada yapılan etkinliğin içerisinde bunun bir kazananı olsa da aslında kaybedeni yok. Bütün arkadaşlarımızı kazanmış addediyorum. Tüm katılanları tebrik ediyor, başarılar diliyorum.”şeklinde konuştu.