Bursa, Türkiye'nin yardımsever ruhunun en güzel örneklerinden birine tanıklık etti. Ramazan ayının birleştirici ve yardımlaşma ruhu, isimsiz bir hayırseverin 400 hanenin 600 elektrik faturasını ödemesiyle tekrar canlandı.

Başkan Bozbey'den İddialı Sözler! ‘‘Bursa’nın Her Yaştan İnsanı Gülümsemeye Başladı’’ Başkan Bozbey'den İddialı Sözler! ‘‘Bursa’nın Her Yaştan İnsanı Gülümsemeye Başladı’’

Dar gelirli ailelere yönelik yapılan bu anlamlı yardım, sadece faturaların ödenmesiyle kalmayıp, umut ve dayanışmanın güçlü bir mesajını da verdi.

Genç Gazete Uedaş

400 Aileye Işık Oldu

Yardımların Adresi Bu Kez Elektrik Faturaları oldu

Ramazan ayı boyunca pek çok yardımsever, farklı yöntemlerle ihtiyaç sahiplerine el uzatırken, Bursa'da işini bir adım öteye taşıyan bir işveren, ekonomik zorluklar içindeki ailelerin elektrik faturalarını ödeyerek onlara destek oldu.

Uludağ Elektrik şirketi ile iş birliği yaparak ödeme güçlüğü çeken aileleri belirleyen bu hayırsever, sosyal yardım desteği alan ve evde cihaza bağlı hastası olan aileleri önceliklendirdi.

Genç Gazete Fitre Fidye Sadaka (4)

Toplamda 200 Bin TL’lik Yardım

Yapılan bu yardımla, 400'den fazla ailenin 600'den fazla elektrik faturası ödenmiş oldu. Toplamda 200 bin TL’lik bir tutar, dar gelirli ailelerin elektrik borçlarının kapanmasında kullanıldı. Bu hareket, bireysel ve kurumsal pek çok yardımlaşmanın yaşandığı Ramazan ayında öne çıkan anlamlı bir girişim olarak kayıtlara geçti.

Sanayici, işveren ve sivil toplum kuruluşları gibi pek çok kurumun yanı sıra bu tür özel bireysel yardımlar, insanları sevindiriyor.

Kaynak: İHA