Tavuk fiyatlarını düşürecek hamle geliyor! Tavuk fiyatlarını düşürecek hamle geliyor!
Olağan Kongrede tekrar başkanlığa seçilen Sezai Çelik, yönetim kurulu toplantısının ardından görev dağılımını açıkladı.

OY VERSE DE VERMESE DE HİZMET EDECEĞİZ

Çelik,

“1 Şubat’ta odamızın olağan kongresini gerçekleştirdik. Bu kongrede göreve seçilen arkadaşlarımızla dün ilk toplantımızı yaparak görev bölümlerini gerçekleştirdik. Yönetim kurulu başkan vekilliğine Sabri Karatay arkadaşımızı getirdik. Yine muhasip üyeliğe Sedat Seçim arkadaşım getirildi.

Meclis Başkanlığına Galip Duyan arkadaşımız getirildi. Meclis Başkan Yardımcılığına Hüseyin Kahraman arkadaşımız getirildi. Bundan sonra seçim geride kaldı.

Artık Allah nasip ederse İnegöl çiftçisi ve tarımı için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Seçim günü stres yaşandı, bazı şeyler oldu. Onlar geride kaldı. Bize oy veren, vermeyen hiç kimsenin farkı yok.

Hepsine aynı derecede sevgi ve saygıyla yaklaşıp aynı hizmeti götüreceğiz. Tüm muhtarlarımıza, köylerimize, çiftçilerimize bu ekibimizle, bu arkadaşlarımızla 4 sene içinde Allah’ın izni ile verdiğimiz sözleri nasıl geçtiğimiz dönemde yerine getirdiysek yine getireceğiz” ifadelerini kullandı.

ARADAKİ FARKI GÖRÜN

Başkan Sezai Çelik, Ziraat Odası’nın çiftçinin hakkını, sıkıntılarını toplayıp; yerelde çözmeye çalıştığını kaydederek;

“Halledemediği zaman Ankara’ya taşıyarak orada bunların takipçisi olur. Ayrıca Ziraat Odası’na üye olan arkadaşların sosyal anlamda BAĞKUR gibi şeylerde bankalardan kredi almaları ve ÇKS’deki pozisyonlarıdır. Defalarca genel başkanımızla toplantı yaptık.

Türkiye’nin birçok yerinde ne ilaç satılıyor ne de başka bir şey yapılıyor ama çevredeki odalara baktığınız bizim neler yaptığımızı o zaman göreceksiniz. Biz ilaç satıyorsak denge unsuru olmak için ilaç satıyoruz. Odanın görevi ilaç satışı değildir. Bunu herkes bilsin.

Biz bugün bünyemizde barındırdığımız, tüm yaptığımız işleri kendi inisiyatifimizle, risk alarak yapıyoruz. Esasında gerçekten laboratuvarlara bile sıcak bakılmıyor çünkü çiftçilerimiz fazla ilgi ve alaka göstermiyor. Bundan sonra ayağımıza beklemeyeceğiz, bizzat köyleri gezerek çiftçilerimizi buna alıştıracağız. Çünkü bunlar büyük yatırımlar”

“Biz hep elimizi taşın altına sokarak farklı farklı hizmetler yapmaya uğraştık. Hep asli görevimizin dışına çıktık. Buraya gelen giden çiftçilerimiz bunu bilmiyorlar. Ben İnegöl çiftçilerine, muhtarlarına öncelikle bizim ne yaptığımızı, çevremizdeki diğer Ziraat Odalarına bakarak aradaki farkları görmelerini istiyoruz.

Allah nasip ederse dönemimizdeki pırıl pırıl kadromuzda hep beraber İnegöl’ü tarımda layık olduğu yere getirmek için el birliği ile çalışacağız. Tüm çiftçilerimize arkadaşlarım ve odam adına saygılarımı sunuyorum. Bol bereketli yıllar diliyorum” şeklinde konuştu.

ÖZÜR DİLERİM

Seçimin ardından sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımların hatırlatılması üzerine de Çelik, şunları söyledi:

“Seçim psikolojisi ile söylediğim bir şey. Ben orada dedim ki; ‘Taraf olan delegelere saygım sonsuz, hiçbiriyle bir sorunum yok ancak bizim yanımızda gezip, bizim yanımızda olup da bize yanlış yapan delegelere kırıldım, eskisi kadar saygı göremeyecekler’ dedim.

Bunda hiçbir yanlış yok ama yine de seçim psikolojisi ile onu söylediğim için özür diliyorum”