İnegöl'de bu yıl Meslek Lisesi ve İmam Hatip Liseleri'ne olan ilgide artış gözlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Bu yıl geçtiğimiz yıllara göre, İmam Hatip Liseleri ile Meslek Liselerine büyük teveccüh olduğunu söyledi.

KAT SAYI FARKI DA KALKTI

Artık insanların ve öğrencilerin Meslek Liseleri ile İmam Hatip Liselerinin önemini daha iyi kavramaya başladığının altını çizen Bilican, "Bakanlığımız Meslek Liselerine büyük önem veriyor. Eskiden olduğu gibi artık kat sayı farkı da yok. Meslek Liselerinden mezun olan öğrenciler üniversiteye giremezse meslekte yetişmiş olarak hemen kalifiye eleman olarak tercih edilmekte. Bunun da etkisi var."

TEK KONTENJAM AÇIĞI TOKİ'DE

"Merkez İmam Hatip Lisesi 440 tavan, 369 taban puanla öğrenci aldı. Şuanda sadece TOKİ Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde kontenjan açığı var. Diğer İmam Hatip Liselerinin kontenjanları doldu. Merkezdeki Meslek Liselerinin hepsinin kontenjanı doldu, külliyedeki meslek liselerinin kontenjanında biraz açık var. Nakil yoluyla bu okullarımızın kontenjanları dolacak."

İLK TERCİHLERİ OLDU

"İlk tercihte özellikle İmam Hatip Liseleri ile Meslek Liseleri büyük rağbet gördü. Geçen yıl Türkiye genelinde bin 410 İmam Hatip Lisesi arasından 71 tanesi 400 ve üzerinde taban puanla öğrenci aldı. Bu yıl ise bu rakam 175 okula yükseldi. Geçen yıl Merkez İmam Hatip Lisesinin taban puanları 300'ün altına düşmüştü, bu yıl 369 puanla öğrenci aldı."

"Açıkta akalan öğrenciler boş kontenjanlara yerleştirilecek. Külliyedeki 4 meslek lisesi ile TOKİ Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi dışındaki okullarımızın kontenjanları %100 dolu" diye konuştu.

2 YENİ OKUL AÇILACAK

Yeni eğitim yılında 2 yeni okul açılacağını da bildiren Bilican, "İlçemizde mobilya alanında Tematik Meslek Lisesi açıldı. Bu çok önemli. 90 öğrenci alınacak okula 200 civarında müracaat oldu. Türkiye'de kurulan 17 Tematik Meslek Lisesi'nden birisi olan okul, Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla eğitim külliyesinde eğitim verecek."

SAYILI OKULLARIMIZ OLDU

"Bunun yanında Fen ve Sosyal Bilimler programı uygulanan Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi de açıldı. Bu okulu inşallah önümüzdeki yıl proje okulu olarak dönüştürmeye çalışacağız. Tematik Meslek Lisesi aynı zamanda proje okulu. Okullar, Türkiye'nin sayılı okullarından olma özelliğini taşıyor. Bu okulların özellikleri idareci ve öğretmenleri bakanlık tarafından seçilerek atanıyor" dedi.

Bursanın o ilçesinde minik sporcular ödüllerini aldı Bursanın o ilçesinde minik sporcular ödüllerini aldı