Müslümanların siyasetle uğraşmasını önemsiyorum.Siyaset Müslümanların ilgi alanları dışında kalacak bir alan değildir.Rahmetli Necmettin Erbakan Türkiye’de demokrasi hareketlerine paralel olarak Müslümanları da siyasal alana İslami bir söylemle dahil etmiştir.Bu anlamda Türkiye’nin mevcut siyaset birikiminde tasvip etsem de etmesem de Erbakan’ın büyük bir emeği geçmiştir.
İslam siyasete ilgisiz değildir ama asla İslam siyasetin malzemesi edilemez.Rahmetli Erbakan’ın ölüm yıldönümü münasebeti ile(27.02.2011) kendisini rahmetle anıyoruz.
Malcolm-X Amerika da dünyaya gelmiş siyahi Müslüman ve insan hakları savunucusudur.Siyahi insanlara karşı suç işleyenlerle mücadele ederken İslam ile tanışmıştır.Amerika’daki İslam birikimine siyahilerin haklarını savunma kültürüne büyük katkı sağlamış bir kişidir.O da şubat ayı içinde vefat ettiğinden dolayı onu da rahmetle anıyoruz.
Hayat felsefesi yapılacak Malcolm-X sözleri ;
1-Amerika, İslamı anlamaya muhtaç. Çünkü bu din, ırk sorununu söküp atan dindir.
2-Amerikan rüyası görmüyorum, Amerikan kabusu görüyorum.
3-Bana bir kapitalist gösterin, ben de size bir kan emici göstereyim.
4-Barışçıl olun, kibar olun, kurallara itaat edin, herkese saygılı olun; fakat biri size dokunacak olursa onu mezara gönderin.
5-Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
6-Beni Amerikadaki en öfkeli Zenci diye anıyorlar. Bu ithamı inkar edecek değilim.
7-Beyaz adam savaştı, biz öldük.
8-Bir insan özgürlüğe doğru dürüst önem verdiğinde, güneşin altında, o özgürlüğü elde etmek için yapmayacağı hiçbir şey yoktur. Ne zaman birinin özgürlük istediğini söylediğini duyduğunuzda, ama sonraki nefesinde onu almak için ne yapmayacağını veya onu almak yolunda yapılmasına inanmadıklarını anlatacaksa, o kişi özgürlüğe inanmıyordur. Özgürlüğe inanan bir adam özgürlüğünü elde etmek veya onu muhafaza etmek için güneşin altında herşeyi yapacaktır.
9-Bir insanın düşünmeye ihtiyacı varsa, gidebileceği en iyi yer, üniversiteden sonra, hapishanedir.
10-Bir Müslüman olarak yeryüzünden Allahın huzurunda secde etmeyen tek fert kalmayıncaya kadar İslamın hakim kılınması yolunda kendimi görevli hissediyorum.
11-Bize şiddet uygulamayanlara karşı biz de şiddet uygulamayız.
12-Bugün, burada -dünya üzerinde-, bu toplumda bir insan gibi saygı görmek ve bir insan gibi haklarımızın verilmesi için gereken her yolla var kılmayı amaçladığımız insanlık hakkımızı bildiriyoruz.
13-Bunu söylerken üzülüyorum ama ne yapayım işte, en sevmediğim ders matematikti. Bunun nedeni üzerinde çok düşünmüşümdür. Bunun nedeni, olsa olsa matematiğin tartışmaya hiç mahal bırakmamasıydı, başka bir neden gelmiyor aklıma. Bir yerde yanlış yapmışsanız, orada artık her şey bitiyordu.
14-Eğer uğrunda ölmeye hazır değilseniz, özgürlük kelimesini lügatınızdan çıkarın.
15-Eğitim olmadan, bu dünyada hiçbir yere gitmiyorsun.
16-Eğitim, gelecek için geçiş iznimiz. Çünkü gelecek, ona bugünden hazırlananların olacaktır.
17-Eğitimli değilim, herhangi bir alanda da uzmanlığım yok... Ama samimiyim ve benim samimiyetim benim kimliğimdir.
18-En iyi nasihat, iyi örnek olmaktır.
19-Gelecek, bugünden ona hazırlananlara aittir.
20-Gerçekle yüz yüze gelemeyecek kadar vatanseverlikle kör olmamalısınız. Yanlış yanlıştır, kimin söylediği önemli değil.