İnegöl Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında önemli bir etkinliğe imza attı. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği'nin de işbirliği ile klasik otomobiller İnegöllülerle buluştu. İnegöl protokolünün de ilgi gösterdiği sergi, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

İNEGÖL'E HAYRAN KALDIK

Sergi açılışında konuşan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serdar Okay, İnegöl'e ilk kez geldiklerini aktararak;

"Beklentimizin çok üstünde bir şehir gördük. Adı her ne kadar ilçe olsa da il statüsünde bir şehirle karşı karşıyayız. Bu bizi çok şaşırttı. Ekonomisi, sanayisi, kültürü ile İnegöl gibi bir ilçede olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

NOSTAJİK BİR GÜN YAŞIYORUZ

Organizasyonun amacına ilişkin de bilgiler veren Okay;

"Bugün hep birlikte yarım asır geriye giderek bir nostaji yaşıyoruz. Sokak satıcılarıyla, o yılların melodileriyle, klasik otomobilleriyle birlikte 1960-70'li yıllara gidiyoruz. O dönemleri özlüyoruz.

Bu araçlarla biz aslında o yıllara giderek bu özlediğimiz donelere ulaşıyoruz. Çeşitli markaların çeşitli modelleri var. 2009 yılında kurulan derneğimiz, araçları kapalı bir alanda tutmak için değil, yaşayarak, ayakta kalarak geçmişi anımsatmasını istiyoruz. Onun için de araçlarımızı kullanmaya devam ediyoruz.

İnegöl'ün bu konuda da önemli bir değeri var. Önemli bir koleksiyonu bulunan Abdullah Ezim'e de katkılarından teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ABDULLAH EZİM'E ÖZEL TEŞEKKÜR

Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat Cezaevinde İntihara Kalkıştı: Şok Eden Detaylar Ortaya Çıktı! Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat Cezaevinde İntihara Kalkıştı: Şok Eden Detaylar Ortaya Çıktı!

Belediye Başkanı Alinur Aktaş da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında;

"İnegöl olarak bayramımızı dolu dolu kutluyoruz. Farklı organizasyonlarımız oluyor. Bugün de klasik otomobilleri ilçe halkımızla buluşturuyoruz. Hayırsever iş adamımız Abdullah Ezim'in de bu oluşuma ciddi katkıları oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaymakam Ali Akça da ilçe halkının 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı bir kez daha kutlarken; sergide emeği geçenleri de kutladı. Konuşmaların ardından protokolün sergiyi gezmeleri ile program son buldu.