Diyanet uyarıyor: Zincir marketlerden kurban almak caiz mi? Diyanet uyarıyor: Zincir marketlerden kurban almak caiz mi?

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şube Başkanı Mustafa Özkan, yaptığı açıklamada; "İstanbul'un fethinin 563. yıldönümünde Türkiye'nin her tarafından tüm şubelerimizin katılımının olduğu gibi bizler de Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi olarak Cuma gecesi Konukoğlu Camii önünden saat 23.00'da hareket edip önce Cumartesi sabah namazını Ayasofya'da on binlerin katılımıyla kılacağız.

Ayasofya programından sonra kısa bir İstanbul gezisi sonrası Kocaeli İsmet Paşa Stadyumuna fetih kutlaması için hareket edeceğiz.

Ayasofya'da sabah namazı programına katılamayıp sadece Kocaeli'de fetih programına katılacak olanlar için de 28 Mayıs Cumartesi saat 14.00'de otobüs kaldıracağız.

Fetih kutlamasına İslam ülkelerinden misafirler, dünya hafızlarından Kur'an ziyafeti, ezgiler, marşlar, fethin canlandırılması ve sürprizlerle kutlayacağız" dedi.

NE GÜZEL KUMANDAN

Özkan, İstanbul'un fethinin yeryüzünde adaletin zulüm karşısında hakimiyetini perçinlediğini belirterek;

"Bu muhteşem fetih üçüncü olarak İslam'ın Avrupa'daki varlığına teminat olmuştur. İstanbul'un Fethi ile birlikte dördüncü olarak asırlarca insanlara kan kusturan Bizans ortadan kaldırılmıştır.

İstanbul'un Fethi beşinci olarak inanmış bir kumandanın ve onun inanmış askerlerinin karşısında hiçbir engelin dayanamayacağını göstermiştir. Aynı şekilde bu fetih inancın emrindeki teknolojinin kana, gözyaşına ve katliama sebep değil, bilakis insanlığın hayrına vesile olacağının da bir göstergesi olmuştur.

Fetih ile birlikte Efendimiz (s.a.v)'in yaklaşık sekiz yüz elli yıl önce verdiği bir haber gerçekleşmiştir.

Henüz yirmi bir yaşında bir genç olan Fatih Sultan Mehmet Han Efendimiz (s.a.v)'in ''ne güzel kumandan'' övgüsüne mahzar olmuştur. Fatih'in emrindeki İslam Ordusunun her bir mensubu da yine Efendimiz (s.a.v)'in ''ne güzel asker'' övgüsünü hak etmiştir"

TARİHİ ANA ŞAHİTLİK EDECEK

"Netice itibari ile Kocaeli İsmet Paşa Stadyumu tarihi bir ana şahitlik edecektir. 28 Mayıs 2016 Cumartesi Günü saat 17.00'de başlayacak olan kutlamalara yüreğinde kadim medeniyetimize, dünya payitahtı şehrimiz İstanbul'a, fethin sembolü Ayasofya Cami'mize dair bir aidiyet duygusu bulunan herkesi bu kutlamalara davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi.