Erdinç Kınabaş’ı iş yerinde silahla vurarak öldüren Mustafa Özdemir dün hakim karşısına çıktı. Duruşmada ayrıca 8 kişi tanık olarak dinlendi.

CİNAYET ANINI ANLATTI
Duruşmada ilk olarak söz alan Yavuz B. cinayet anını şu ifadelerle anlattı; “Biz o gün iş yerinde çalışıyorduk. Sanık Mustafa Özdemir içeri geldi ve oturdu. Erdinç ağabey kendisine selam verdi ve ne içersin diye sordu. Ancak cevap vermedi ve sadece kafasını salladı. İlk olarak Erdinç diye bir bağırma ve ardından silah sesi duyduk. İlk hedef Erdinç diyerek ateş etti. Ben de o sırada kasada duran silahı aldım ve ateş ettim. Ancak sanık Mustafa Özdemir etrafa ateş ettiği için bir şey yapamadık. Erdinç ağabeyi arkasından vurdu” dedi.

ZANLI BİR KİRALIK KATİLDİR
Mahkemede söz alan Erdinç Kınabaş’ın eşi Nur Kınabaş ise davaya katılmak istediğini söyleyerek, “Eşim ile Koray E., Güray E. ve Adnan K. arasında 1992 yılından beri husumet var. Burada bulunan kiralık bir katildir. Söz konusu şahıslardan şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.

8 KİŞİ DİNLENDİ
İlk ifadelerin ardından mahkeme heyeti 8 kişiyi tanık olarak dinledi. Hakim karşısına ilk olarak cinayeti işleyen sanık Mustafa Özdemir’in kardeşi Rıdvan Özdemir çıktı.

AĞABEYİMİN KULLANILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Mahkeme heyetinin sorularını cevaplayan Özdemir, “Ağabeyim cinayeti işlediğinde ben askerdeydim. Ben ağabeyimin kullanıldığını düşünüyorum. Güray E. ile Hüseyin Ş. isimli şahısların ağabeyimi silah talimine Bursa’ya götürdüklerini duydum” dedi.

BENİ DE VURDURTTULAR
Mahkemeye tanık olarak katılan Süleyman A. ise cinayetin azmettiricilerinin Koray E., Güray E. Ve Adnan K. olduğunu iddia ederek, “Cinayetin ardından beni de vurdurttular” ifadelerini kullandı. ‘

CİNAYETLERLE İLGİLİ MEKTUPLAR VAR
Erdinç Kınabaş’ın cezaevinden ve normal hayattan arkadaşı olduğunu söyleyen bir diğer tanık Emrah K. ise “Koray E. ve Güray E.’nin cinyaetlerle ilgili mektupları elime geçti. Bu mektupları okuyup mahkemeye sundum. Maktul hakkında sürekli bilgi almak istediklerini biliyorum” dedi.

BANA PARA GÖNDERMEDİLER
Mahkemede susma hakkını kullanan ve mahkeme heyetinin yazdığı mektuplarda Koray ve Güray E.’ye neden teşekkür ettiği sorusunu yanıtlayan zanlı Mustafa Özdemir, “Bana iş yerlerinin önünde midye sattırdıkları için kendilerine teşekkür ettim. Bana cezaevindeyken para göndermediler. Bana para gönderen akrabam Adnan K.’dır” dedi.

MAHKEMEYE ZORLA GETİRİLECEKLER
Tanıkların dinlenmesinin ardından ise mahkeme heyeti kararı açıkladı. İddia makamının sunduğu deliller ışığında nisan ayına ertelenen mahkemeye Koray E., Güray E. Ve Adnan K.’nın zorla getirilmesi kararı çıktı.

Kaynak: İnegöl Online